Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

D.Laci

"Orvosolni csak a vono orso és a lakatanya cseréjével lehez ( a vono orso tul hosszu a szabájzáshoz ). "

Vezér az a vonó :)

besirkyjh

Mondasz valamit .

A vono az elötolásra van .
Nevezzük bakinak ?

ywathzay

Mindkettő előtolásra van. Az egyik hossz, a másik keresztirányba.

4um5b65d

besirkyjh

Vegyünk egy E-400-t
A föorso házbol 3 db " rud " jön ki ami párhuzamos a hossz szánnal .

Legfelsö a trapéz menetes orso ami a menetvágáshoz kell erre zár a lakat anya .

Középen van egy másik orso ami hosszában hornyolva van ez megy a lakat szekrénybe és ott hajt vagy a hosszán fogaskerekére vagy a kereszt szán fogaskerekére .Ennek az orsonak a fordulatát tudod állitani a föorsoház alatt a fogaskerék házban .

Az also "rud " az E400 indulásához kell  , ez nem minden gépen van a lakatszekrény oldalán .

Semmiköze nincs a kereszt illetve a hossz elötoláshoz .Egyszerüen csak elötolás majd Te a lakatszekrényben kiválasztod az irányt .

Direkt nem irtam a neveket nevezze mindenki ahogy akarja .

Egy tipp : tolo-vono orso ez már két irányu nem csak vonásra alkalmas.

[#falbav][#falbav][#fejvakaras]

000000000

Ez melyik gépen van így megoldva???????????????

4um5b65d

Vezérorsó = Menetvágás (trapézmenet, ritkábban laposmenet)

Vonóorsó = Előtolás (Kör profil, hosszában horonnyal, vagy ritkábban hatszög, négyszög profil horony nélkül)

besirkyjh

[#eljen][#eljen]

D.Laci

Kellet má megint beleszónom...
Akkor folytasuk az eszme cserét.  
Úgy látom a nagy szakik sem láttak még olyat, hogy vonó-vezér orsó egy az egyben.

ywathzay

Az enyémen. Vagy a vonó, vagy a vezérorsó forog. Ezt a nortonszekrénynél tudom kapcsolni. Ha a vonóorsó forog, arról csak a keresztirány előtolását tudom levenni, a hosszirányút nem, viszont mindekettő fordulatát a norton kapcsolókkal tudom  állítani.
Ha ez így nem jól van, akkor valamikor rosszul rakták össze a gépet.[#sir]

besirkyjh

A lakat szekrényeden lenni kell egy kapcsolonak amivel kitudod választani az elötolás irányát .

Ez igy nem jol müködik .Most hogy müködik a hossz elötolásod?

Miki2

Már hogyne !
Minden 100 évnél öregebb gépen így van.[#hehe][#hehe]

besirkyjh

De Lacibácsi láttunk olyat ha mást nem akkor az Erba tulajdonosok igen .

Nem szoltál bele , nem a megnevezéssel van baj hanem a müködéssel . Lásd #6094-et .
Valoszinü hibás a gép.

KoLa

Lemaradtam itt egy két alapvető fogalom meghatározásától, én azt mondom legyünk elnézőbbek a nem esztergályos "esztergályosokhoz"

KoLa

Kipróbáltam a keringető szivattyút, csak úgy összetákolva , jó lesz, több olajat termel mint ami le tud folyni az eredeti olajosztó tepsibőlhttp://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Keringet%f5%20szivatty%fa/Pr%f3ba%2001.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Keringet%f5%20szivatty%fa/Pr%f3ba%2002.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Keringet%f5%20szivatty%fa/Pr%f3ba%2003.jpg" border=0>