Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

AHA! Akkor ez nem is akkora tragédia? El kell fogadni hogy ilyen és kész? aKKOR NEM ÉRDEMES KICSERÉLNI?

besirkyjh

Vissza ál az .

Viszafelé tulmész az anyagon és mire a kezdéshez érsz már jo is .

Orvosolni csak a vono orso és a lakatanya cseréjével lehez ( a vono orso tul hosszu a szabájzáshoz ). Szerintem nem is létezik olyan használt gép amelyik nem igy müködik idövel megszokod .A másik igy több idöd van a kést kiemelni a horonybol .
Egyébbként a lakatanyát lehet állitani hogy mennyire zárjon de ahoz valoszinü lekell szedni a lakatszekrényt .

s7manbs8

Értem, csak mivel nincs mindenkinek otthon ilyen gépezete lehet tudnál csinálni, pl. nekem is, ha esetleg kellene, persze ahhoz kellene méretek, meg szíjak, hogy mihez kellene csinálni. Csak hangosan gondolkodom. Olyat is lehetne, hogy egy művelettel feltenni vagy 3-4 ilyen kereket és, egyszerre megmunkálni ? Ha persze egyforma kellene.

000000000

Nagyon ötletes a megoldásod, hány fogásból vésel egy fogat?

KoLa

Mindegyik ilyen , menetvágásnál a holtjátékra számítani kell - de egyébként minden műveletnél így van tolni kell a szerszámot előtolás irányba ha méretre akarsz állni - ha túlmész,többet vissza és megint előre .......

KoLa

Ezt 0.5 - ös fogásokkal a mélység 1mm tehát 2x plusz még 0.1 simítás , műanyagot könnyű vésni.
Ennél a papíros osztásnál beállítom a kést és minden fogat kivések azzal a fogással mert fogni kell a tokmányt hogy el ne mozduljon, ha körbeér jön az újabb fogás - halad nagyon!
Acélba végig 0.05 fogásokkal (nóniuszon 0.1 )

KoLa

Igen én is kettőt véstem egyszerre

besirkyjh

Nagyon tetszik az a "rozsdás jukacsos kerék" .
Ha tudsz csinálni T5-ös 20-30 foggtol felfelé  gazdag ember lehetsz . Danamidbol és olcson.

Az elektron és én már tuti vevök lehetünk .
A fogazott rud nagy divat a kerék gyártoknál Te is megtudod csinálni , a gazdája meg olyanra vágja amilyenre akarja .

4um5b65d

Ékpálya marásnál....jaja....

Emlékszem még az utolsó gyalulásomra... 400 mm hosszúságú darabok, hát mit ne mondjak 30 -szor annyi volt a térfogata mintha marva lett volna...

Jelentem esztergálásnál nagyon ritkán csinálok folyó forgácsot, abból már kinőttem....
[#nyes]

4um5b65d

Jav : Nem ékpálya marásnál , hanem reteszpálya vésésnél...

4um5b65d

Mééé nem mondod már nekik, hogy az nem rozsdás, hanem kezd kopni róla a barnítás... :)

4um5b65d

Meggazdagodni az olcsó munkából ???
Te tudsz valamit :))

s7manbs8

Nekem ténylegesen kellene ilyesmi alkatrész, egy nagyobb féle az X-Y-Z, stb. tengelyek végére, a kisebb párja pedig a szervó vagy léptetőmotorra , csak nem tudom ezeket a tengelyekre hogyan kellene úgy rátenni, hogy ne forduljon meg, ékpályával, vagy valami szorítós megoldással.

besirkyjh

A "rozsdással" arra utaltam hogy ritkán használt szerencsétlenségünkre .

Nincs vagy kétferdeszemü ismerösöd ?Ök tudják hogyan kell olcso munkával meggazdagodni .

Csak annyit tudok most de azt ( ugy nézki ) biztosan hogy hogyan kell 15 millát bukni 3 év alatt .

besirkyjh

Ne áruld el Nekik , a nagyobbakat meg perselyezzük jo vastagon a kicsire meg teszünk válat és ott rögzitjük ( ez csak ötlet ) , csak elöbb legyen kész a Kola bácsi fogazott rudja .

Amire Te gondolsz az egy másik rud .