Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Basszus én sem figyelek.... Nem kopirnyák kérdése volt a háromágú, hanem VTamásé....
Elmegyek rögtön haza, itt már akkora figyelmetlenségek vannak....[#falbav]
[#pias]

ukcge40u

A "háromágú" elkerülte a figyelmem...[#szomoru1]
Biztos azé', mer' nem ittam egy kortyot sem...
Egyébként már alig látok, megyek is aludni rögvest...
Holnap megint enyém a műhely, munka nincs, marad a fusi... [#sniffles][#vigyor3]

Egyébként igazad van. Lehet laposmenetvágó is, és valóban nem 30 fokos.

Kirúgatni pedig szerintem személyesen sem tudsz, de lehet próbálkozni.
Leitatlak a sárga földig, német sörrel... miután konstatáltad a sikertelen kirúgatást. [#pias]

Egyébként meg bármelyikkel marok is, ha kell, és lerosszom, hogy hány fokos, csak termelje a forgácsot...[#mf2][#banplz]

KoLa

Már tudom azé írtam hogy bontok egy sört

ukcge40u

Tényleg, a "háromágú"!!!!

Bazz, menek aludni, már csak azt látom, amit én akarok... :)

000000000

Nem sajnos nem , mivel mint már leírtam szétbontottam az elektromos fedelet, és a biztositék foglalatát rövidre zártam a próba erejéig.
Igazából szerintem egy jó képességű elektró műszerészre lenne szükség, mivel elképzelhető, hogy magán a nyomtatott ármkörön sérült valamelyik elem meg.

4um5b65d

Ezen valószínűleg Magi István úr fog tudni segíteni. Klikkelj a nevére ha valamelyik topicban látod és írhatsz neki egy "HELP ME" kezdetű levelet.

KoLa

000000000

Köszönöm szépen, elképzelhető, hogy az elektónika topikban fogom megtalálni?

ukcge40u

Ezennel kijelentem, hogy a vitás HÁROMÁGÚ lapka biztosan nem menetesztergáló lapka, mert akkor alá lenne szedve az oldala, vagyis döntött lenne a profilja szemből. Mivel nincs döntése, így az én döntésem alapján bizony az egy váltós beszúrólapka.
Ha elég nagy furatban van, akkor belső is lehet, de jellemzően kívül használatos.

Nahát, majd holnap is jövök... [#falbav][#idiota]

4um5b65d

Ha fordulatszám szabályzós akkor a legnagyobb esélyed a tönkremenetelre a teljesítmény alkatrészed tekintetében van. Vannak itt elektronikusok a csapatban és lehet, hogy láttak már ilyen panelt. Nem valószínű, hogy emiatt ki kell vinned a gépedet. A legrosszabb dolog ami történhet , hogy egy elektronika boltban veszel egy komplett szabályzót hozzá. Panel formában több helyen beszerezhető. Talán ha lefényképeznéd a panelt az lendíthetne a dolgon.

4um5b65d

Most mááááá biztosan kirúgatlak !
A beszúráshoz aláköszörült kell hogy legyen. Elég egy hangyapöcsnyi is.
Egyébként ha nem laposmenetvágó lenne hanem trapéz vagy élesmenet akkor bizony még alávágni sem kell. Használok Iscar menetvágókat. Az alátét lapkával be kell állítani a menetemelkedési szöget és a lapka előredöntött beállítása létrehoz egy kvázi aláköszörülést.
De a döntő szó Vbodi mesteré aki már biztosan meg is mérte a lapka tetején a szélességet és az alján. Ha ez az adat megvan és még esetleg egy makro felvétel is készülne a lapkáról akkor el lehet dönteni, hogy mi is az a lapka. Az én monitoromon nem látszik kristály tisztán.

4um5b65d

VBodi mester, van azon a háromágú lapkán valami jelölés ?

000000000

8uup9xs82

Mielott kidobnad, javaslom ezeket alaposan atnezni.

Kincs kovetkezik mini esztegrak, marok  motorvezerlesehez:

http://www.littlemachineshop.com/Reference/reference.php" TARGET=_fnew>ITT

Udv: D

000000000

Köszönöm szépen, szerintem nagyot segítettél...