Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

zc6b3g9pv

Sziasztok!
A "TOS SM 16B" típusú műszerész esztergához keresek gépkönyvet , vagy legalább a hajtóművéről egy rajzot.
Előre is köszönöm.
Minden információ is érdekelne a gépről.

000000000

A Te géped melyik Talira lesz kész? Maró vagy eszterga lesz?

000000000

Ezek a lineárok kincset érnek. Micsoda teherbírásuk lehet.

000000000

Ezeket a lapkákat a piacon vettem, 200Ft darabja. Balról a legelső rettentő kemény, a gyémánttércsa is nehezen viszi.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2009.09.10/DSCF2073.jpg" border=0>

279nwbpsa

Alul,bal oldalról a harmadik,"három ágú",az valamilyen beszúró lapka?

ywathzay

hol van ez a piac?

000000000

Azt még nem használtam, remélem Laslie véleményezi őket.

000000000

A piac Békéscsabán van.

000000000

Délelőtt elküldtem a listát az itteni webes felületről, nem tudom, hogy olvasható lett-e

ukcge40u

Az egy símító lapka.

ukcge40u

Balról a nagyon keménnyel már én is találkoztam, de a szárát sosem láttam. Gyanítom hogy szívós anyagokhoz van.
Felül baloldalt 30 fokos nagyoló 0.8-as rádiusszal, átmérőnagyolásra nagyon jó, de stabil gépen jól lehet simítani is vele, ha nem számít a sarok. Mellette az a furatkéslapka nem tudom milyen anyaghoz való, a harmadik is furatkésbe való. A negyedik megint egy nagyoló, de marófejekben is használatos. A következő az egy marólapka, legalábbis annak látszik, a pálcika pedig beszúrókés.
Alsó sorban balról furatkéslapka, váltó beszúrólapka, akkor az említett simítólapka.
A lyuk nélküli négyélű, a nagytestvére meg a kicsi mellettük megint eszterga, marófejhez  is használatos. A jobb szélső megint valami simító esztergalapka, de ilyen kiképzéssel még nem láttam.

279nwbpsa

Bárminek tippeltem volna,csak simítónak nem. :)

ukcge40u

Pedig az. :)
Nagy fordulat, kis tolás... Tippre max 0.2 mm lehet a csúcsrádiusza, de 0.1-en sem lepődnék meg.

8uup9xs82

Szia!

En a Gyali piacon veszem a lapkakat, lapkatartokat. ELeg szep valasztek szokott lenni, kicsi, hobbymeretekben is.

D

4um5b65d

Alapvetően egy marógéphez gyűjtögetem az anyagot , de főleg a lelki erőt. De mostanában van egy visszatérő munkám amihez bizony jó lenne egy nagyon pici eszterga, úgyhogy lehet, hogy előbb abba fogok bele. Talira viszont egyik sem lesz alkalmas, beton lábazata lesz mindkettőnek. Én olyan vagyok mint az Oroszok.... ha nem három tonnás az órás eszterga akkor már nem is kell.. :)