Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm, az , hogy milyenre van szükségem, még előttem is kissi homályos, így típus alapján nem tudok nyilatkozni, mert még sosem használtam. Olyan kellene , ami szerkezeti acélhoz megfelelő, ée nagyon tartós, bírja a "megszakított" forgácsolást, nem pattan le ügyetlen esztergályos(egyelőre ez lennék én) esetén sem. Ja és ne legyen drágább az üzemeltetése, mint egy forrasztott kés. Ha lapka alakra vonatkozott a kérdés, akkor olyan lenne jó ami univerzális, azaz oldalazni átmérőzni egyaránt lehet vele. Nem szeretnék kezdetnek túl sok kést venni, majd menet közben kialakul, hogy melyik lesz a nekem való. Gondolom a cserelapkákat nem lehet élezni.

000000000

Ezt találtam a vaterán, "nmg120408mp kc9225 " 5dbdoboz 1900Ft. Ennyit nekem is megérne, persze nem 1 darab, hanem az egy doboz:). Alakra tetszik, csak késszárat kéne faragni hozzá.
Esetleg ha valakit érdekel gépsatu, kovácsüllő, fűrészgép, állványos fúró  oxigén és acetilén palackok, hilti fúrógépek, (nagyon bő a lista) stb. amit a lakatosüzemből eladnak, akkor abból bevásárolok és cserélnék késekre, lapkákra, egyéb esztergályos szerszámokra.

KoLa

És próbáltátok már a CRV4-et átm 80-ból r-35 gömb az egyik végén a gömb után 50-es hatszög 40-hosszon - azután 65x8-as trapézmenet.
Nincs meg 1nap alatt + még a marás

KoLa

Trapézmenet 250 hosszom

000000000

Nekem is. Ilyen szerkezet van a gyárilag is egy esztergán? Ez nagyon alaposan töröl, rugózik minden irányba. Az eleját nem láttam, mármint azt, hogy a törlőtartó hogy készűlt. Lemezből kimarva, vagy lézerrel kivágva? Én biztos laposvasból hegesztettem volna össze:)

svejk

Inkább csak kérdezem, mint vélemény, mivel ha jól veszem ki az írásaidból Te komoly forgácsoló szaki vagy.
Ez a filc nem fog többet ártani mint használni?
Ugyanis a forgács beleragad és végtelenségig karistolja a prizmát.
Amiket én láttam nagy gépeken mindig egy azéllmez van kis szögben a prizmára szorítva mely szinte lefejti a szennyeződést.
de el todnák képzelni pl szilikon gumilapot is szintén valami kis szögben.

svejk

Bocsi, most nézem csak hogy rugós a lehúzó, így akár egy az egyben lehetne a filc helyett szilikongumi, kétoldali megvezetéssel.

KoLa

Cnc lángvágóval van kivágva a nyersméret - azután aztán marógép szalagcsiszoló reszelő flex asztali fúrógép és a CO hegesztő sem maradt ki + még a lentebb bemutatott esztergán lévő marótárcsás kivágó![#integet2]

KoLa

Folyt köv. ez még csak a belső része, kivülre 0.4-es bronzlemezt terveztem előfeszítve de lehet hogy felesleges lesz ha jól működik a rugós filcrászorítás

000000000

A múltkor szükségem volt átm. 8 -as húzott acélra 160 széles csapágyas görgők tengelye lett volna belőle mindkét végén menettel. Egy C45-öst ajánlottak  a vastelepen, de nem mertem elhozni, mert fogalmam sem volt, hogy mennyivel nehezebb rá menetet vágni, mint a "mezei" szerkezeti acélra. Utólag átgondolva, lehet, hogy nem is olyan nehezen megmunkálható a C45 , viszont tengelynek mégis jobb lett volna.

4um5b65d

Alakra valóban jó, de mindig nézd meg, hogy milyen anyagra való és csak úgy vásárold meg.
A 9225-ös csak korrózió álló anyagra jó, acélhoz nem.
A lakatos üzem cuccaiból csemegéznék ha magánban kifejtenéd bővebben. Oszlopos fúró lehet hogy érdekelne, meg még ki tudja mi. Ha meg tudunk egyezni akkor késed is lesz meg egy rakás lapkád is meg még egyéb dolgaid is. Úgy is van egy rakás cuccom amiből felesleg van.  

svejk

Aha..:)
Te aztán nem nagyolod el...
Ha jól látom ez egy cnc-lesz, hisz már rajta a motor.
Ennek az ágyát tusíroztad fel olyan precizen amit tegnap írtál a libelle kapcsán?

KoLa

"Te komoly forgácsoló szaki vagy."
Nem !!! csak a körülményekhez képest tapasztaltabb az átlagnál...  
Nem tudod mi van a fotók hátterében!

KoLa

4um5b65d

Kell az rá, bár nem értem, hogy ebben az esetben mit értesz előfeszítésen. Oldaltámaszként kell oda valami de annak a filcet sem kell feszítenie és az ágyhoz sem kell hozzáérnie.
Amúgy meg kell mondjam nagyon precízen és türelmesen dolgozol. Jó nézni a munkáidat.  Az a baj, hogy nagyon kevés van belőled ebben az országban... [#taps]