Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

3k74cecek

Erre csak azt tudom mondani, hogy megérdemled. Egy fityinget sem adtam volna neki. Árajánlatot kértél és nem szakmai konzultációt. Egy ránézésre 5 perc alatt adott árajánlatért pedig jár pénz. Ha műveletre lebontott precíz ajánlatot kértél volna és a végén nem fogadod el, akkor jogos lehetett volna az ajánlatért is pénzt kérni, de így nem. Ezt a trükköt egyébként sok háztartási gép szerelő is bedobja. Kimegy, kicsit szétbontja a masinát, hogy egy kis idő elmenjen meg úgy nézzen ki hogy Ő szakszerűen felméri a problémát, aztán mond egy horror összeget, amitől a kuncsaft elájul és nem kéri a javítást. Ezután azt mondja, hogy X ezer a kiszállás, meg Y ezer a hiba behatárolás. A kuncsaft meg fizet. A szaki meg esetleg nem is ért a készülékhez és akkor lett volna igazán rosszban ha a kuncsaft mégis kéri a javítást, de ez nem szokott előfordulni.

3k74cecek

Vbodikám !! Nem kell úgy hajtani a masinát, hogy izzó forgács jöjjön le róla !! [#nevetes1]
A gépnek is lelke van, nem szereti ha ennyire hajszolják ![#ejnye1]

000000000

A dolog annyira ledöbbentett, hogy el sem akartam hinni, de akko ott abban a pillanatban nem voltam benne biztos, hogy ha elküldöm az anyjába helyesen teszem. Így utólag átgondolva azt bánom, hogy nem kértem róla számlát. Kíváncsi lettem volna mit ír a megnevezés rovatba. Egyébként Pénzt mindenért lehet kérni, h ebben ELŐRE megegyeznek a felek, de itt nem volt erről szó sem.

000000000

A SECOTOOLS-nál van egy olyan program amit kerestem. Bemenő adatok esztergálás módja (belső, vagy külső felület), kész kiválasztás, anyag kiválasztás, átmérő, kívánt fogásmélység.
Erre kidobja egy táblázatba, hogy milyen előtolások javasoltak. és ezekhez mekkora teljesítmény fordulatszám érték tartozik.
HA vamai nem ok, lehet változtatni és újraszámol. Kiadja a várható felületi érdesség értéket is az adott beállításnál.

4um5b65d

Sanzistift kolléga már vörösre sírta a szemeit ezért a pár képért.... [#nyes]

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Szersz%e1mok/006_K%e9zi_furat_sorj%e1z%f3/006_a.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Szersz%e1mok/006_K%e9zi_furat_sorj%e1z%f3/006_b.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/Szersz%e1mok/006_K%e9zi_furat_sorj%e1z%f3/006_c.jpg" border=0>

4um5b65d

Akkor ezek rád is gondoltak... :)
De mi lesz akkor ha a MÉH telepről veszed az anyagot ???  

KoLa

És kivülre is van valami hasonló megoldás?

4um5b65d

KoLa

e7c897sd8

Pedig sokan csinálják így...

ukcge40u

Annyira nem is, csak szipogtam kicsit...[#worship]

Tényleg jó az ötlet, gyakorlatilag furmányosan kialakított faeszterga kés, nem fához..., vagy ilyesmi...  
Köszönöm szépen, megint okosodtam picit. [#worship]

Miki2

Én a schabel-t 3-szög reszelőből szoktam csinálni. A laok végét -mindhármat- a bakköszörű palástján enyhén holkeresre köszörülöm. Ez kiváló furat sorjázó. Kéből használva ez is BALESETVESZÉLYES !!!
A külsö letörések elkészítéséhez a kézi ezterga kést ajánlom. Bár már vagy húsz éve használtam utoljára, sorozatgyártásnál kiválóan bevált.
Mikor elindúl a hossz előtolás, a kézi kést az eszterga kés tetejére támasztva elkészíthető az élletörés. Ezzel a módszerrel akár 2x45°-os letörés is könnyen, és plusz időráfordítás nélkül elkészíthető.

Robika37

Kedvemre való ember[#eplus2]
A szakmai gyakorlat tanáromra emlékeztet, csak ő egy kicsit hangosabb volt.....

000000000

És milyen kézi kést használsz?