Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Miért iszik aki nem bírja......[#vigyor2]

ukcge40u

Én csak kispajtás vagyok hozzád képest, a 15 éves múltammal, de ezt nem szabad a hagyományos időben számolni.
Volt ebben marás, drehálás, szikraforgácsolás, síkköszörülés, horizontmarógép, hegesztés, szerszámkészítés, karosszériázás, fényezés (picike).
Voltam üzletkötő is (nem volt jó, nem volt benne vas, és gép), meg számítógépszervizes, meg önkéntes tűzoltó, meg autószerelő.
 Picit villanyszereltem is vagy 3 házat készre, órától, de rájöttem, hogy nem nekem való.
Sehol nem repült a forgács, meg a drót amúgy is egy személytelen valami, és mindig egyforma. Nekem.

Elmeállapotomról már nyilatkoztam, én szóltam előre, hogy lököttebb vagyok a Varsányinál... [#felkialtas][#eplus2]

KoLa

Leslie és olyan volt-e? hogy nagybuzgón ráhajolsz a gépre hogy jóllássad mit csinálsz és közben a vezérorsó kezdi feltekerni a munkáskabátod alját És sehol senki kikapcsolni nem tudsz mert minkétkezeddel támasztod az ágyazatot és várod hogy mikor szakad le rólad a kabát?

ukcge40u

Én bírom, a sör nem bírja.
Állandóan elfogy, nem győzök a konyhába járni az új flaskáért...

Csinálok egy CNC sörbehordó automatát, szigorúan esztergált alakatrészekből (benne van az eszterga szó, nem OFFtopic), és elladom az itt punnyadó, ostoba németeknek.
És lesz egy csomó pénzem, amiből csinálhatok egy céget, és kidolgozhatom a belem, mire a cég nyereséges lesz, és tudja állni a kórházi költségeimet, amik a cég építésének a következményei...

Belegondoltam, nem lesz jó.
Inkább behozom kézzel a sört... [#hehe][#hehe][#vigyor1][#pias]

KoLa

Tegyél fel valami trükködet megnézzük[#wave][#wink]

4um5b65d

Ezt az élvezetet még nem próbáltam ki, de tanuló koromban egy leányzó nemi jelzéssel ellátott osztálytársamat (3 is volt belőle) az orrom előtt tekerte fel az orsó. Ha jól emlékszem egy hatszög profilú vonóorsó volt. A csaj már ment lefelé gugolásba, mikor lekapcsoltam a gépét. Szerencséje volt, hogy épp a fenekét bámultam és láttam hogy mi történik....

ukcge40u

Lehetek durva?
Ez csak az ostobákkal fordul elő.
Személyesen láttam, ahogy a hozzám hasonszőrűen hosszúhajú kollégámat megskalpolta a vonóorsó.

Nekem csak vállig ér, de neki majd törzsközépig ért.
És elkapta a vonóorsó, erősen figyelős ráhajolás közben. Simítás max fordulaton, és elég nagy előtolással, köszönhetően a nagy rádiuszú simitókésnek.

Mire megláttam, mi van, addigra a srác először csak lehajolt, utána meg letérdelt, és egy pillanat múlva dőlt a fejéről a vér, arról a helyről, ahol eddig a haja, és a fejbőre volt.

Nekem tökmindegy, hogy haj, vagy ruha, de én előtte sem, és utána sem vagyok hajlandó odaállni a gép mellé tógában.

A legideálisabb ruhadarab ilyenkor a farmer, mert nem bántja a forgács sem, és a legalább alulról számolva a harmadik gombig begombolt méretes (nem XXL,amikor vagyok 50 kg) munkáskabát.

Ennél alább én esztergánál nem adom.
Azt már meg sem említem, hogy az ujjaknál sem hagyom begombolatlanul.

Persze, a CNC az más, de ott sem veszek fel strandpapucsot. :)

ukcge40u

Ha Leslie holnap megmutatja a sáber alternatíváját, akkor szombaton csinálok valamit sáberrel. :)

Holnap a góré már szabin van, én vagyok a főnök 2 napig. A külföldi. Röhej, egy német, pláne sváb cégnél... :)))) Szerintem pénteken 11 órától egészen szombat délutánig erősen el fog hajolni a meló irányvonala a "privát" szektorba...

És a főnökkel ezt ma már tudtuk, szavak nélkül, és röhögtünk.
Kevés a meló, megint kurzarbeit van.
Tehát van kapacitásom...

ukcge40u

Nah, irgumburgum, miféle sáber...
Háromélű hántoló a böcsületes neve nekije...

3k74cecek

Látod ez azért van, mert csak félig jártad ki az iskolát. [#nevetes1]
Te csak a szakmát adó első két osztályt jártad ki.  
Igaz azt nagyon megtanultad, mert szorgalmasan többször is repetáztál. [#nevetes2]
A harmadiktól tanították volna, hogy az érdeklődő ügyfelet hogy kell leszerelni.
Mikor oda áll melléd, akkor úgy csinálsz mintha nem is látnád, és gyors oldalra lépéssel a lábára lépsz, vagy fellököd,  majd sűrű bocsánatkérés közepette közlöd vele, hogy így nem tudsz dolgozni ha ott áll melletted, mert nem tudsz a gépre is figyelmi meg őrá is vigyázni, így jobb ha elhúz a fenébe. [#mf3]
Esetleg tanmeseként elmondod neki hogy szakította le egy ilyen érdeklődő kuncsaft fülét a műanyag forgács. Szerintem hanyathomlok fog menekülni.[#nevetes1][#wink]

3k74cecek

Nálunk az iskolában alap volt, hogy csak sapkában szabad dolgozni. A sapka alól pedig egy szál haj sem lóghatott ki. Ez egyébként azért is jó mert így a repkedő apró forgács nem ragad bele a ember hajába. Azt pedig nagyon sz..r dolog kiszedegetni.

ukcge40u

Kacaj, de már nekem is eszembe jutott a felső osztály.

Igazából még azért nem indultam neki a mestervizsgának sem marós, sem esztergályos irányban, mert ott van az a komoly üzletpolitikai rész is.
A szakmaival semmi gond, rittyentek olyat, amilyet akarnak, vagy amilyet tudok. Mindkettő elég lenne, láttam a feltételeket.

(egyébként buziság (már bocsánat), hogy a rutinhoz tartozó dolgokat néha írásban kérik. Bazz, tudom, megcsinálom, és mester vagyok. Hogyan lehetne azt leírni, hogy már a vasról ránézésre, súlyra tapintásra sejtem, hogy mi lesz a sorsa? Ha le akarnám írni, akkor regény kell, konkrét tapasztalatok alapján. Mi ez a mestervizsga, íróképző???)

Meg cégalapítás, meg adószabályok, meg ilyen rosszok.
Miért nem hagyják ezek a majmok élni a szakit?
Persze, a választ tudom, de csak akkor mondom el, ha túl vagyunk október 23-án... :)

Most jut eszembe, az előző cégemhez felvettem egyszer egy esztergályos mestert.
Pfű, ez nagy sztori volt, megyek is, és hozok sört hozzá.
 Ti meg hozzatok rágcsát, remélem, tetszeni fog a mozi. :)))

KoLa

Az én gépem előtt 4 nő dolgozott!!!Revolvereken és én voltam a beállító!!!

ukcge40u

rosszt.
A sapkából kilóghat nálam annyi,amennyiből ki tudom fésülni.
Ennélfogva nem hordok sapkát, pedig a hajam vége már göndörödik.
Mindegyrossz, máshol már őszül is... :)))

Mindjárt jövök a sztorival, keress chips-et magadnak... :)

ukcge40u

A film címe: Csőretöltve