Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Akkor neked sem volt szerencséd a szakikkal....
Én éppen ezért fix óradíjjal számolok, ami br 4000Ft.
Ebből könnyen kiszámítható, ha egy fél órás munkát kérsz az kerek 3200-ra jön ki, így nincs vita a dologban.... [#nyes]
Amúgy ha olyan helyen kell leszúrni a 60-as csövet, hogy bábot is kell felraknia, akkor reálisnak tűnik az összeg.

3k74cecek

Hányas voltál matekből ?? 4000/2=3200 ??[#nevetes1][#conf]
Amúgy szerintem sem sok az az 500 Ft.
Sokan elfelejtik, hogy az egyedi melóval milyen gyorsan megy az idő mire be van fogva, ki van választva a kés, az is be van fogva, ...stb.
Ha 200 db leszúrását kérné biztosan kevesebb lenne az 1-re jutó összeg.

3k74cecek

Úgy viszonyúlj az 500-hoz, hogy az kb. 3 gombóc fagyi ára.
Így is sokallod az 500-at??

HJózsi

Esztergályos rezsi óradíj * ráfordított idő ... szerintem ha az anyagot a megrendelő adja... ( + 1000,-Ft a hülye kérdésért [#nyes][#mf2][#violent]) annak annyi az ára...

Vagy kiszámolod http://www.emachineshop.com/" TARGET=_fnew>EZZEL ...

Letöltés, telepítés, megrajzolod, anyag-, megmunkálás választás, megkapod az árat és már rendelheted is, cnc gépeiken legyártják...  
Régebben használtam mint ingyenes CAD progit, 3D-s megjelenítő képessége miatt ...

HJózsi

vthgizrff

A minimál díj nálam is 500Ft. Ennél olcsóbban be sem indítom a gépet. Sokan azzal nincsenek tisztában ahoz, hogy egy csövet ketté tudjak szúrni több milliós gépparkot és szerszákészletet kell fenntartani.

000000000

Elnagyoltam a peremfeltételeket. A az egész cső 10 cm hosszú. Az aktuális szaki nem hogy számlát nem tud adni, de "fusiban" csinálja. 2-3 nap alatt megvan vállalási idővel. Én nem sokallomcsak közöltem. Annak fényében, hogy ez nekem a saját gépemen kés kivélastással, táblázat nézegetéssel sem tartana 3 percnél tovább érdemes egy gépet vennem. Összesen lesz 200 leszúrásom is, csak nem tudom egyben odavinni, mert közben konstruálok hegesztek faragok a munkadarabon otthon, aztén egy újabb félperces melő lenne esztergán, aztén go to az elejére. Ez egy prototípus masinát csinálok mit menet közben is alakul. Ezért nem jó nekem ez a számolási módszer, viszont a tényleges munkát ki sem számítják, olyan felbontásban (pontosan) ami megfizethetővé tenné, hogy vele dolgoztassak. Lehet, hogy őt nem érdekli az én konkrét munkám egyéb oldala, csak azt látja, hogy egy megrendelő jöt. Ha kétévente egyszer mennék, kibírnám ezt a számolási módot, de évi 100 alkalommal már nem.

D.Laci

Jaj Zolikám úgyan má! Hát hová gondolsz?
Az bakfity hogy te éjjel napal dolgozol nyakig olajban, életet végéig önszorgalombol továb képzed magad, saját kétt kezzedel össze harácsolt pénzecskédböl tartod fen a mühelyed.
Az má valami ha valaki az ilyen melós pénzén elvégez 2-3 főiskolát (népmüvelő, meg mitudom én milyen kitalált szakon) aztán óránként kikönyörög magának 5-10e ft-t egy irodában , lógatja a lábát és néha egy aktát arréb tol.
A mig te gürcöltél ő végig kefélte a fél fősulit a te pénzeden!  
Na ez valami... sajnos...

000000000

Értem, és igazad is van. Csak tudod sokan mondták, hogy hülye vagyok, hogy gépet veszek, inkább csináltassam meg esztergályossal. Körbejártam a témát, de ahgy írtam egy ilyen tökölös hobby melőra ez az út nem járható, ezért veszek gépet. Tudom, hogy nem fogom tudni oly mértékben kihasználni,  mint pl. aki ebből akar megélni, de nincs jobb alternatívám.

000000000

Erre a jó válasz az, hogy mindenki szabadon választhatott volna más pályát is a gürcülés helyett, de én pl. az aktatologatást nem bírom semennyi pénzért nem végeznék ilysfajta értelmetlen munkát mint pl. könyvelő. Az élettartamom nem végtelen nem szabad ilyen dolgokra pazarolni. Én inkább esztergályoznék szállás és kafja ellenében ingyen mint havi 200000-ést egy irodában üljek 30 évig. Azért nekik sem könnyű :)

000000000

Rezsi radíj na ennek a szónak ahallatán szokott felugrani májsztró vérnyomása, ha eddig egyáltalán eljutunk a beszélgetésben. Nem dolgoozok én normára, honnan tudja, hogy mennyi a ráfordított idő, mondják, miközben a felém repülő tokmánykulcs elöl meneküle elhagyom a helyszínt:)

000000000

www.emachineshop.com -ot nagyon köszönöm. Lehet, hogy pont ezt kerestem délelőtt, de már lemonndtam róla, hogy létezik ilyesmi. Megnézni még nem tudtam, mert nincs a gépemen windows, de majd valahogy kipróbálom.

KoLa

Szívemből szólsz "hombre"-vamonos

ra8nsmk6w

És, hogy ez mennyire igy van sokan köztük én is az ilyen kinos jelenetek miatt el sem vállalják. Van még egy lehetőség, hogy ingyen.

vthgizrff

Lacinak: [#worship]

pcsaba1-nek: szerintem nem vagy hűlye azért mert gépet veszel, mikor saját magamnak dolgozom az nagyon szórakoztató tud lenni.