Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Egy kép a marógépről a többi a Kola mappa kismarógép-ben
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Kismar%f3g%e9p/100_1088.jpg" border=0>

000000000

Hello mindenkinek. TOS SV 18RA 750 eszergagépről keresek infót, véleményeket. Ha jól sejtem van akinek a keze alatt ilyen masina dlgozik. Gépkönyvet még nem találtam hozzá a neten, de azért a főbb mőszaki paramétereit szeretném tisztán látni, mielőtt megveszem. Hobby célra kellene, nem pénzkeresésre, viszont nem árt, ha nem kínszenvedés vele dolgozni.
Azt tudom, hogy kb mésfél tonna, ez rendben is lenne, masszív gépet keresek, de a többi adat is fontos, pl mekkora villanymotor van rajta, elbírja a 3*32A es automata télen hidegen indítva. Milyen pontosságot lehet tőle elvárni kúpozásban, átmérőben merőlegességben?
előre is köszönom a hasznos tanácsokat.

3rymb5s35

Köszi!
Már nézem is!!!

4um5b65d

Az egyik legjobb hagyományos géptípus, gyorsan vedd meg ha jó az ára. Nagyon kezes a masina, jó vele dolgozni. Rengeteg géptartozéka is van gyárilag, azokat is nézd meg hogy mit adnak hozzá. A pontossága a használtságtól is erősen függ, így ezt nem lehet meghatározni. A gyárból kikerülve rendkívül jók a paraméterei.  Gyártották sikló és golyós főorsó csapágyazással is. Én a golyós mellett teszem le a voksomat. Több motorral is gyártották. Nézd meg a motor tábláját, de ne a gépen külsején levőt, hanem a motoron levőt. Előfordulhat, hogy lecserélték kisebbre az eredetit. 5KW-os motor a 25A-es C vagy U jelzésű megszakítóról elindul és forgásirányváltással blokkolni is lehet a főorsót.  Ezt még elviselik ezek a kismegszakítók.

hyuekyh7a

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy milyen hibára utal hunor 721 es vezérlésnél a : Visszacsatolási hiba FDBCK X tengely ? Mármint fizikálisan mi romlott el?

MoparMan

én nem értek hozzá, csak logikázok:
FDBCK = Feedback = visszacsatolás
talán valami encoder hiba, nem tudja a tengely pozícióját megállapítani...

de csak hangosan gondolkodtam...

ra8nsmk6w

Igen! nagy valószinűségel az enkóder vagy vezetékei hiba áll fent. Ha egy "miniturn " az áldozat annak az enkódere nagyon szeret és tud is beázni. Ha megjavitod a hütővizet valahogy tereld el és fúrj egy lukat az enkóder burkolata alsó felén

000000000

Ezt nagyon klasszul összehoztad. Nem kell kidobni a régi jó nehéz öntvény gépeket! Gratulálok!

Révész Richárd

Hú ez nagyon jó gép.Én ilyenen szoktam dolgozni a havernál,csak jót tudok mondani róla.Azon gyárilag 7.5KW-os motor volt ez le lett csrélve 4KW-osra,ezzel is szuper.Sajnos gépkönyvet mi sem tudtunk keríteni hozzá.

nffab2gnr

Csaba!
Mi a gép tipus amin 721 vezérlés van?

KoLa

Megvolt ez már régebben de http://www.lathes.co.uk/" TARGET=_fnew>ezen az oldalon van egy rakás régi eszterga, marógép stb.és volt egy hasonló ami megihletett hogy lelket verjek belé

000000000

Ez a szögletes főorsóházas változat. Az ára egyelőre számomra jónak tűnik, a felszereltsége viszont hiányos lesz szerintem (még csak képen láttam), mert árverezni fogják, Egy tokmány, pár forgócsúcs , fúrófej, talán egy késtartó betét (egy állítható magasságú) lesz hozzá, a képen kb ez van, de csak a licit előtt lehet megnézni, és erre is csak 1 óra időtartam lesz összesen, tehát lehet, hogy kipróbálni sem lehet alaposan. Ennek ellenére 200e kürüli ár szerintem nem sok érte, még ha lelakott is.

000000000

Egy ilyen gépről van szó, a leírás szerint 800-as de olyan tudtommal nincs, vagy 750 vagy 1000-es ez melyik lehet?

http://ob.hu/tossv18ra.jpg

4um5b65d

Ez 750-es gép. Milyen színű a keresztszán tekerő fogantyúja a gépednek ?

hyuekyh7a

EEN 320 as esztergáról van szó, és sajnos nem enkóder hiba, mert olyan is van külön.