Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Megnyugodtam, úgy látom nem csak én látom, hogy ennek a fing fűrészelésnek nem sok értelme van.[#nyes]

jani300

Elnézést kérek !
Így már érteni vélem ,talán .
Jó hogy nyugger lettem :)
Azon filózgatok most hogy az az 5 méter + pár százados 90 es zártszelvény ív mennyit hajolhat a saját súlyától ?

D.Laci

"5 méter + pár százados 90 es zártszelvény ív mennyit hajolhat a saját súlyától ?"

Nincs pontos keresztmetszet megadva.
Az ív szöge sincs megadva.
Az ív térben való elhelyezkedése sem ismert (gravitáció milyen szögben éri).
stb.

Főleg az nem ismert, hogy hány légy fog rászállni és azok pontos helye.  :)

Tömegével szoktak számolni :)

tcpmdg0d6

Sziaszok!
  Valaki tdna abban segiteni, hogy mi a külömnség a e2n, és az e2n kart között?

hostya

Semmi különbség nincs.

Amelyiken a KART felirat van, az a Kőbányai Szerszámgépgyárban készült. (a Kőbányai Szerszámgépgyár elődje a háború előtt, a Kemény Antal Részvény Társaság volt.)
Hagyományból rajta hagyták a KART feliratot a gépszekrényen, vagy annak az ajtóján.
Amelyik E2N-en nincs KART felirat az készülhetett Kőbányán is, vagy más gépgyárban is.. -egy azon dokumentáció alapján-
A géptábla tartalmazza a gyártót.

(Az adatlapodat töltsd ki és tedd láthatóvá..!) [#integet2]

borvendeg

Sziasztok!
Most volt időm végigolvasni a hozzászólásokat.
Nem volt célom hitvitát robbantani. Pusztán megkérdeztem ki milyen CAM-et használ az esztergához.

A saját igényeimet osztom meg, tiszteletben tartom ha valakinek nem ez az igénye de kérek mindenkit ne akarja megmagyarázni hogy ez miért nem jó:
Egyedi fejlesztéssel foglalkozunk a munka 3d modellezéssel indul, amíg a 3d modell nem látszik működőnek nem állunk neki semminek, a költséghatékonyság jegyében. Ha megy a modellben valami akkor jön a prototipizálás, a 3d print a legolcsóbb, ha az is működik jön a próbadarab gyártás.
Ebből a folyamatból kiesik hogy a CAM nálunk a jó út. És igen van mikor overkill mert egyszerű az alakzat de gyakran bonyolult. Én vagyok a tervezőmérnök is és én is gyártom, nem tervezek olyat ami feleslegesen bonyolult de ha kell valahova egy ív akkor kell.

Üzenem a tervezők fikázóinak hogy tiszteljük meg a másikat azzal hogy elfogadjuk hogy ha kér valamit akkor azt nem véletlenül kéri. Mikor kiadok egy gyártást akkor nem biztos hogy át tudom/akarom adni mondjuk az egyik projekt esetében azt a 3 évnyi fejlesztési nohaut ami adott alkatrész alakját kialakította.

Ezer szónak is egy a vége:
A segítséget köszönöm [#9403@Robsy1]  és mindenki másnak is aki építő jelleggel jóindulattal szólt hozzá.
Tudom mit akarok és miért. Gondoltam ha valakinek vannak hasonló igényei hátha megosztja velem, ebből személyeskedés és hitvita lett. Sajnálom hogy itt tart ma magyarország...

Ezen felül nme gondolom hogy egy CNC fórumon azon kéne vitázni hogy miért jó a cam...

svejk

Szerintem kissé túlgondolod, nem volt ez olyan nagy hajcihő.
Csak a szokásos Linux-Win vagy épp dízel-benzin vita. :)

Végül is letetted valamelyik  CAM progi mellé a voksod?

Rabb Ferenc

És az úgy kezdődött, hogy Tibor visszaszólt...

TBS-TEAM

Abban a Rosby CNC vezérlőben több ezer óra munkát fektetett
ami működik és nem is akárhogyan, és ez TISZTELENDŐ.
Egyedül semmilyen több száz fős mérnökcsapat nem állt a
háta mögött akik támogatták mint bármilyen más CNC vezérlő
gyártónál.

Hajrá bárkinek ott a lehetőség korszerübb platformon elkészíteni
saját kútföből akár hozzá hasonlót is, ami atomstabilan működik.
József

sarktibsi

Pontosan így van , én láttam működni is.[#nyes][#nyes][#nyes]

MoparMan

Talán a hamisítás egy erős szó, én inkább illusztrációnak nevezném.
De annyiban igazad van, hogy olyan is van a képen aminek nem kéne lenni. Kérem törölni!

Csináltam egy másikat, majd mindjárt újra postolom [#kacsint]

KoLa

[#eljen] ezt jól mondtad!

MoparMan

Szerintem már kidobott minden béna hardvert és hazug szoftvert és vett egy mindent is vezérlő Robsy Hypervezérlőt. Azóta minden tízezredre készül, valós időben, 8 színű grafikával egy 28 éves 386-os laptopon [#vigyor]

Na, ez saját kézi rajzom, mindennemű hasonlóág bármi mással a véletlen műve [#wilting]

KoLa

Hol láttad, valamelyik talin?

MoparMan

Nem is azzal van a baj hanem a mellé kapott halandzsa körítéssel [#vigyor]
Szerencsére itt már mindenki tudja, hogy a Robsy mindent is vezérlő hypervezérlő az egyetlen és a végső megoldás mindenre. Mindenre IS! Ámítás és csicsavilág nélkül, csak a gép és az ember. Mint RÉGEN!
Követelem, hogy mindenkinek járjon alanyi jogon egy példány! [#vigyor]

Te ezt nem értheted mert az ultra "píszí" vonalat képviseled, pedig ha valami nem jó a világnak akkor az biztosan nem [#kacsint]