Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

dezsoe

A folyadékot nézd, az jó irányba fröccsen. :)

Varga László

Lehet rosszul látom de a tokmány hátra fele fordul azaz óramutató járással megegyezik a forgás,a kés lefele néz.
Nem a késre forog az anyag,ezt mutatja a víz fröccsenés.

KoLa

A víz fröccsenése egyértelműen ezt mutatja szerintem is!
Ez elég nagy baki! lehet kitört már a lapka is.
Ehhez a szerszámhoz m3 kell.

A.Andras

Jó irányban forog, csak a videó csalóka, de vízen látszik a forgásirány. Fejjel lefelé vannak a kések befogva, ami még zavaró lehet. Kicsit nagyobb bajt meg hangot csinálna, ha rossz lenne az irány. Szemmel látszik, hogy amikor rossz a hangja, akkor 1-2mm mozog a revolverfej. Pengetartó, stabil nem mozog el még ez után se.

svejk

Ha meg van a 40 bar hidraulika nyomás akkor annak a rev, fejnek nem szabad bemozdulnia, hacsak nem az egész X vagy Y szán mozdul.
Az a gép golyós lin. vezetékekkel van szerelve, és úgy emlékszem állítható.

A.Andras

Megvan a nyomás, de kicsit alacsony a hidraulika olaj szint.Holnap rátöltünk.

svejk

Egyébként forgácsot miért nem látunk a videón?

Nem tetszik nekem az a videó... :(

KoLa

Ha a víz kilép egy forgó tokmányból az lemarad, szögsebességben, mert utána már nincs semmi ami gyorsítsa.
Ha ezt a látványt a videó technika okozza akkor, nincs központban (magas a kés)vagy az előző műszak elhasználta.

KoLa

Ha ellenkező irányba forgatom a főorsót én is csak lapkamorzsákat tudnék csinálni, de ez kizárt! már hogy, nem tudom merre kell forgatni.[#nyes]

KoLa

A hidraulika olajszint az vagy megvan, vagy nem megy a gép, olyan nincs hogy kicsit kevés az olaj, nyomáskapcsolók védik a működést, úgy tudom.
Az alacsony szint nem hiba.

Vetesi75

Csak a revolverfejet vagy az egész egységet mozdítja meg?  Nem ismerem a gépet, de pl. a szegnyereg prizmához képest egy feszítővassal megemelgetném kicsit a revfejet és közben egy órával csekkolnám, hogy melyik illesztésnél "tátog". (hosszán-szánszerkezet, szánszerkezet-keresztszán, revegység-revfej között, stb.) A hangból ítélve itt több tizedes lógás van valahol.
(Van szerencsém hasonlóan reszketős esztergához, annál a revolveregység/keresztszán egyik sarka van a levegőben - keresztszán lineárkocsi törésre tippelünk. A szervízek minden áron főorsócsapágy cserével orvosolnák, de nem engedjük...)

A.Andras

Köszi!

TBS privát üzenetére reagálva pont ezt írtam, hogy holnap beórázom, hogy az egész egység mozog-e vagy a revolverfejet forgatja csak. Szemre az utóbbi, de nehezen látszik.

D.Laci

Készíts egy olyan leszúrós videót, ami úgy kezdődik, hogy filctollal készítel a homlok felületre egy spirált.
Úgy kizárható a rossz forgásirány.

A.Andras

Forgásirányon túl léphetnénk!

Szerencsére nem az egész revolver egység mozog szóval a lineáris síneknél úgy tűnik, hogy nincs gond.

Revolver fejet mozgatja ki alu leszúrásnál 0,1mm-t mérőóra alapján. Tehát valszeg vagy nem szorítja rá rendesen a hidraulika, vagy fizikai akadály van a rászorításnál, vagy a revolverfej rögzítésénél nem stimmel valami.(szemmel nincs változás a régebbi rászorításhoz képest, nagy erővel kézzel nem mozdítható).
Ma ez reméljük kiderül, de hátha van valakinek valami ötlete, tippje ehhez kapcsolódóan!

Köszi,
András

A.Andras

Update:

Sajnos mégis az egész revolver egység mozog. X tengelyen a lineáris kocsik lógnak.