Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ez miféle eszterga hogy y0 a fúrás központja, ez egy marógép nem?
Az a tapasztalatom hogy ha a lapka forog sokkal többet bír mintha esztergában fixen áll és az anyag forog.

svejk

22 fő és 2 kW-os mellékhajtásmotorok.

Az elsőnél a hajtott szerszám motorja is 6 kW-os.

svejk

Én nem értek a programozásához.
Da a gép Y tengelyes, ellenorsós.
Mori-Seiki, NLX sorozat.

svejk

De egyébként a szerszám áll ebben az esetben, ahogy Te is fúrsz a te esztergádon.

KoLa

Nagyon jó!
Te legalább x0 pozícióban fúrsz!

Robsy1

A fúrórúd ennél a 8.2 kW-os esetben 2 vagy 3 vagy netán még több lapkás kialakítású? Mert ugye az egy lapkára eső P is fontos szempont. Esetleg ha puplikus, majd legközelebb készíthetnél róla egy fotót.

KoLa

Igen! de miért van az x 38.2-n?
Hobbista cnc-s vagyok, eddig úgy tudtam x keresztszán, z hosszán, y az meg a késmagasság, ahol ez állítható.
A CAM programok is x0 ba teszik a fúrást.

svejk

2 lapkás kommersz 3D hosszú.
Két egyforma lapka való bele a kép szerintivel használják

De van olyan is amiben a két lapka nem egyforma, az talán Pramet-es.

svejk

Biztos meg van az oka. [#nemtudom]
Nem használnak semmilyen CAM-et, mindent kézzel írnak.

ab

Azert, mert azt irta 38.mm-es furo. Ennek a dolgozo ele 38.mm. Azaz gondolom felviszi 38.2mm-re. Legalabbis en igy szoktam hasznalni.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

ab

A furast kovetoen ugye lehet vele egybol furatot esztergalni/boviteni.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

Vetesi75

Az is lehet az oka, ha van szerszámbemérő a gépen, akkor így kényelmes, mert a közepét nehéz nehéz letapintani.  :)

Vetesi75

Program szerint X0.0 , mert a szerszámtáblában kb. 6 tizeddel van elírva. Egy szénakazal rendezettebb, mint ennek a gépnek a geometriája.

KoLa

Akkor érthető, mert a telibefúró egy simító fogáshoz van bemérve és ez a 2 tized kell neki hogy központban fúrjon.

svejk

Ja-ja, hát persze így van.
Egyébként mindig eltolják pár tizeddel X-ben, hogy nagyobbat vigyen.