Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s2zdk50jv

De más nem kap olajat a lakatszekrényből?

sarktibsi

Tudomásom szerint nem , a szánokat onnan olajozná egy kis manuális pumpás szivattyúval de az már nekem vagy 20-éve nem jó. Szerintem a lakatszekrénybe kifolyás után marad annyi olaj , hogy kenje a fogaskerekeket.

Ezt onnan gondolom , hogy az én gépem nincs nagyon elkopva , pedig már 46 éves.

ywathzay

"onnan gondolom", na ez az, hogy ezt csak te gondolod[#nyes]

sarktibsi

Úgy is csak ritkán használom azt a gépet.[#nyes]

Így nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget.

Kényelmetlen nagy behemót gép , a revolveren százszor kényelmesebb a meló.

A haverom EMV-jén is szoktam dolgozni azt is útálom.

KoLa

Sok benne az olaj!
Majd beáll szintre, és utána nem folyik.
Most gondolj bele, ide csak csepegtető olajozás kell! néha ha a szintjelző ablakból ha van rajta, eltűnik az olaj akkor töltesz bele 1-2 decit.

kijy8hc3f

Tisztelt fórum.
Tanácsot szeretnék kérni egy folyamatos problémám megoldására. Van egy 2 éves  AT 300 as eszterga marógépem. Felszereltem rá egy 3 tengelyes utmérőt, de nem akarom az utmérő léceinek a hosszát elvágni, viszont a folyamatosan a forgácsban tekergő vezetékeket vissza kellene csévélni de az eddig kitalált módszer nem vált be. Esztergáltam orsókat és a gép hátulján kialakitottam egy rendsszert a 3 db kábel sulyozással visszahuzására, de sajnos időnként megakadnak és ujra a spénben tekeregnek. Volna valakinem egy jó ötlete?

Jenő

svejk

Zárt energiláncot szoktak ilyen helyen használni.

kijy8hc3f

Kösz de az energia lámcon belül mivel tudnám visszahuzni a vezetékeket, mert ugyen a szán mozgatásánál a vezetékeknek is kell nyulni vagy visszafelé visszahuzódni.

svejk

Ott nem kell visszahúzni, a lánc meg öntartó.

svejk

kijy8hc3f

Kösz, igen láttam, de az általad küldött gépen  megfelelő hely van az energialánc mozgássára, elhelyezésére itt a vezetékeket külön kell egymástol mozgatni és sajnos nincs hely, hogy a láncba tegyen őket mert a vezetékek hossza  miatt a mozgások utjának iránya miatt nem megoldható az energialánc. A hossz szán vezetékénél 2 db 90 fokos vizszintes és egy 90 fokos függőleges kanyaron kellene a vezetéket elhelyezni. Arra gondoltam egy - egy  balancerrel talán meg lehetne oldani a vezetékek egymástol független visszahuzását, de gondoltam talán már van erre valakinek megvalósitott ötlete.

Jenő

TBS-TEAM

Egy két képet felrakhatnál a gép és az utmérő elhelyezéséről.
Talán úgy könyebb lenne.
József

Robsy1

Elkészült a Robsy CNC eszterga vezérlő alapváltozata.

Akit érdekel a bővebb leírás, demo letöltési lehetőség, annak ezt a linket javasolnám:
http://www.robsy.hu/te30/tem30.htm

Még annyit, hogy olyan számítógépen tudod használni a programot, ahol a DOS futtatási feltételek adottak (Pl. Windows XP alatt is működik, de Win7-től felfelé DOSBox lehet a megoldás). Ha valamilyen gondod, kérdésed van a CNC eszterga vezérlővel kapcsolatban, állok Mindenki rendelkezére.

paradipiro

KoLa

Ez is igen
Ma találtam ezt! mihez kellhet ez a technológia?
42CRMO4 az anyag amiben 65mm mélyen beszúr a homlokfelületbe kb 4mm széles lapkával, aminek a behelyezését jól kitakarta a kesztyűs kéz, de  van a lapkának egy csaprésze ami az alsó furtban végződik, ezeket kikockáztam a videóból, de lett egy olyan pillanatképem is ahonnan le tudtam olvasni a tipust, persze a régi hagyaték bélyegnézegető nagyítót is elő kellett venni, és a laptopot 2x kellett elforgatni.[#nyes]

Lehet hogy nincs ilyen cső ebből az anyagból ezért kell?!
A kezdés elég bizonytalan, egy ilyen reklámfilmben én beváltottam volna egy rövidebb szerszámot, ami bekezd az átmérőn, hogy tuti legyen ennek a hosszú pengének a kezdése, ami még nagyon jó, az a forgácsalak, menetszerűen jön ki a lapkaszélességben.[#eljen]
Már csak egy gondolatom van, a gépkezelő mire figyeljen ha beszorulna a forgács, a víznyomás is elég pisilős!