Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

TROMF22

Lehet, hogy a "minta" darabjaid innen származnak?
CROBALT

A videó szerint a kisgépes kategóriában is jól használható:
DIAMOND TOOL

Az eredeti késtartók elég drágák (25-35.000.- HUF), viszont valószínűleg örök darab.

6vd6am7bb

Zoltán !
Az Asist AE4S37M gép gyakorlatilag teljesen megegyezik a GÜDE BV20 típusú kis eszterga géppel.
Hasznos lehet ennek a Használati útmutatójának a tanulmányozása is, mivel bizonyos tartalomban többet ad az Asist AE4S37M gép útmutatójánál.

https://docplayer.hu/8152479-Bv-20-48130-d-gb-f-dk-cz-sk-nl-i-nor-s-h-hr-slo-gude-gmbh-co-kg-birkichstrasse-6-d-74549-wolpertshausen.html

DOWNLOAD

ab

Van t-anya. A gépágyon végigfutó, felső horonyba kapaszkodik. Nagyon kézreálló, masszív gép. Persze csak tartozékokkal. Napi szinten használjuk, általában befejező műveletekhez.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

zg9vf373w

Szia, mely olajok az EU 215 ?

Hi, which oils in EU-215 ?

zg9vf373w

EU/215/1500

vadember

Do you want to know what kind of oil is needed in the machine?

zg9vf373w

KoLa

Sebváltóolaj, vagy bármilyen.
Nekem egy EU175 van cnc-re átalakítva, központi olajozás, anno  Spinol 15 el lett feltöltve.

vadember

1. Any cheap spindle oil.
2-3. A little denser is suitable here. Needed gearbox oil.

TROMF22

Mivel ilyenem még nem volt ...

Lett nekem néhány ex KGST piacos, ELBOR (CBN) betétkésem.
Mint kiderült, mindegyik a PB10 élkialakítású.
Szívesen cserélnék néhányat valakivel, a PB15, PB05, PB20 élszögűek bármelyikére, ha éppen olyan hányódik a fiókban.

Esetleg próbált már valaki ilyen kis CBN morzsát, nagyon vékony gyémánt tárcsával tovább alakítani?
(Jó tudom, próbáljam meg ..., de hátha előfordult már a praxisban.)

ab

Van egy 3.5t-s esztergapadom. Egysegesen emelnem kellene a talapzatanal 150mm-t. Egyik talp 900x600mm, masik 600x600mm. 2.000mm feletti csucstav. Erdemes lehet vasalt, vassal keretezett betonhasabokban gondolkozni? Ami hirtelen van, az 180mm-es "i" gerenda. Ebbol is tudnek vagni 2-2db-ot a talapzathiz csavarozva. Tovabba van 150x150mm-es fenyo gerendam. Ezeket osszefogatva, a betonos megoldashoz hasonlatos teli talpak is elkeszithetok lennenek. Merre induljak?

sarktibsi

Az én gépem 2.800 kg , a főorsó alatt emelő furatok találhatók a szegnyereg alatt szintén , egyszerűen beletolok egy 60-as köracélt ( 42 crmo4 ) majd a két végére teszek egy-egy olajemelőt. A köracél végeire mindenképp lapot kell marni így stabil.

ab

Felrertheto voltam. Nekem veglegesen emelnem kellene. Alacsonyan vannak nekem a kezeloszervek.

sarktibsi

Nekem marógépem is van kb 1.500 kg nyárfa gerenda volt alatta 10 cm , kb. 6-8 évig bírta aztán szép lassan mgdőlt a gép. Ennyit a puhafáról.
Az Í-gerenda szerintem jobb.

Én a helyedbe inkább a lábrácsot süllyeszteném le.

ab

Egyelore a jelenlegi helyen kellene megoldanom a komfortos hasznalatot. Nem szivesen emelem, de igy nekem nagyon kenyelmetlen. A muhely betonpadlot nem vagom meg emiatt. Hajlok lassan vegervenyesen a negy darab "i" gerenda iranyaba. Merolegesen a hossz szanra, gep talpai ala. A betonpadloba szerelt fem dubelekhez pedig lefogatnam megfelelo csavarokkal.