Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Már hosszú évek óta LinuxCnc-t használ mindenki! frissíthetnél már Te is.
Az emc2-nél régen mintha lett volna egy lenyíló ablak ahol ki lehetett jelölni hogy melyik koordináta rendszerbe mented a szerszámot...lehet ezért van, nem tudom![#nemtudom]

KoLa

Na! mint mondtam, aki nem cnc-n tanult esztergálni annak nem fordul meg az 5-s fúró...[#nyes]

Vetesi75

ywathzay

Vetesi75

Éjjel már nem akaródzott lereagálnom, de az ütközőt a #47330 miatt írtam. Egyébként már számtalan morsekúpos csigafúrót láttam, amit egyetemes esztergán a kéziszánnal leütközve görbítettek el, meg olyan hengeres-szárúakat is, amik nem is tudom, hogy mitől "rágták össze" saját szárukat... Egy 5-ös fúró még hobby szinten sem komoly tétel. Én CNC-re is egyetemes fúró-maróműről - ez idő tájt szereztem a forgácsoló papírt is, mert eredetileg más műszaki szakmám van - nyergeltem át, amin ugye már csak a "nagy vas - nagy rizikó a kárértéket tekintve" elv alapján sem szokás nullkilóméteres szakerőt alkalmazni és én tényleg a forgácsoló-ranglétra alsó foka alól kezdtem magamba szívni ezt a nemes tudományt. [#love12] (Apa kezdődik: Ez most gépi vagy kézi?)

KoLa

Jól van na!
Semmi probléma, megnéztem a videókat, nagyon jók![#eljen]
Az elsőn megmutattad a vége felé a képernyőt, de pont befénylik a verziószám ez melyik emc2?

Vetesi75

Ma gyors feltöltöttem a cuccot, azután ki is lőttem a technikát  (mindegyiket seNETseTV), mert jött a zivatar. Holnap (szerintem  csak késő) délután majd ránézek és megírom.

Vetesi75

2.4.3 , 10.04 LTS Ubuntu-n.

KoLa

Ez a 2.4 elég régi verzió.
Nekem egy olyan telepítő iso van ami a Linux-ot is telepíti és benne a Linuxcnc 2.7-et , valahol megvan!

Autotec1

brib5yxh

Hihetetéenűl űgyes megoldások .8kösz9

ebalint

Vetesi75

Kilométer hosszan menetóra nélkül, ráadásul olyan irtózatos  fordulattal, hogy megnő közben a dolgozó szakálla is. Jó kis szórakozás volt, de elkészült mind a 6db. [#vigyor2]

sarktibsi

Szia. Egy pár kérdés ( még nem vágtam trapézmenetet bábozva ) Egy ilyen orsót hidegen húzott köracélbó érdemes kezdeni?
Itt ara gondolok , azt már egyből lehtne bábozni.

Látom gyári menetvágó lapkát használsz gondolom annak nem kell kinagyolni. Lehet egyből a lapkával kezdeni?

jani300

Szépen dolgozik a kés !
A munkadarab nagyon hasonlít egy balos keresztszán orsóra .
Egyszer vágtam keresztszánorsót az EAN ra ,magán a gépen .
Hát nem lett a legszebb felülete , de a régi élesre kopott menetnél talán jobb .
Max majd cserélek még egy betétet az anyában ,ha egyáltalán használom még .