Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

mex

Igen, valószínűleg kadmium bevonat van a hatszögacélon.-AMI NEM ELOXde persze blabla.....[#nyes]

zozo

Tudom, az M10x1,25 emelkedéshez vettem 8,7-es fúrót, de menetfúrót nem kaptam végül hozzá (itt a fórumon is kerestem).

Gondoltam, ha már esztergálom, akkor lejjebb kezdem, mivel az ellendarab is kínai és 9,6-9,7 a menet külső átmérője és hegyes volt a menetárka. Na meg tutira nem 60 fokos menetprofil. Amikor már belekapott a menet, tizedenkénti fogással illesztettem bele, lötyögésmentesre.

Rabb Ferenc

A kadmiumozást évtizedek óta betiltották a rákkeltő hatása miatt.

A sárgás bevonat horgany kromátos passziválásal.

D.Laci

[#eljen]

Ütköző nincs?

Egy darab fa méretre bevágva az főorsóház és az ágyszánközé... :)

Az igaz, hogy eléglusta ember vagyok így simán az ágyra húztam volna filctollal egy csíkot :)

dobosi

Nagyobb használt sajna nem játszik - műhely híján...
Arra számítottam, az írásomban szereplők valamelyikét napi szinten ismeri valaki - Neked milyen géped van?
Üdv,
István

zozo

Ütköző? -hát a piros szigetelőszalag :)

bbalazs

Szia!

Ilyenen dolgozom néha, az intézet vette, nem saját, ezt valamennyire ismerem. Kicsi a tokmány és nincs forgócsúcs.
Vettünk hozzá maró feltétet is.
De nyomtattam már bele való műanyag fogaskerekeket :)

https://www.bernardo.at/hu/proficenter-250.html

KoLa

Én a késen jelölöm filccel úgyis odanézek[#nyes]

KoLa

A horganyozó műhelyben csak annyit kérdeznek" sárgára vagy kékre?"
Nem tudtam hogy ez már nem kadmium, köszi az infót!

KoLa

Jól csináltad! finom ráközelítés!
HobbiCnc esztergámmal vágtam furatban balos M7x1-es menetet 15mm hosszban.
Egy menetvágó ciklus volt a programban g91 növekményes módban.
A kezdőpont és a végpont ugyanaz volt, amikor lefutott a program és megállt, kézzel adtam neki fogást és start.
Nagyon kényelmes megoldás egyedi gyártásban.

zozo

Vetesi75

Ha pontosabban kell beállni menetkezdéshez, akkor én a munkadarabra is szoktam egy jelet tenni és kézzel odaforgatom a fogásvételt megelőzően. (indikátoróra is megoldás lehet az ágyazaton - ütközőt nem javaslom, mert ha "balul" jön ki, akkor elég csak a kést eltörni, nem pedig szétszakítani a mellékhajtást)

KoLa

Aki nem cnc-n tanult esztergálni, az nem megy neki az ütközőnek lakatanyával.

Vetesi75

Szia! Az mitől lehet EMC-nél, hogy szerszámbeméréskor az új érték nem íródik be elsőre a DRO-ba? Az is passz, hogy csak a kijelzés lazsál vagy a szerszámtáblába sem kerül be, mert különösebben még nem néztem utána. (Most egyébként pont free videoszerkesztőt keresek, mert lenne egy új felvétel, ami több részletben van, meg kicsit sok benne a "rizsa" is - szóval várható új tartalom.)

Vetesi75

Különben úgy jártam ma délután, hogy a szúrócsavaros befogó adapterben megforgott az ötös HSSE csigafúró, betolta az alut vagy 5mm-t a tokmányba mire észbe kaptam. Persze mikor már összehegesztődött a szára a befogóval, akkor jó nagyot szolt - forgásból sem volt időm kivenni. Szerencsémre nem áll belém a szilánkja.