Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Ezt , láttátok ?

B.Zoltán

Érdekes sokszög esztergálás.

e3y4ahxee

Üdv Mindenkinek!

Kérnék egy kis segítséget, van egy Emco v 10 p esztergám ami 3 fázisú Dahlander motoros 2 fordulatú motor. Olyan problémám van vele hogy a gyári kapcsoló része ami nyomó gombos mechanikus, nem a legjobb mivel leszurassnál volt olyan hogy megszorult és beégett!! Nyilván azonnal áramtalínottam , ilyenkor szét szoktam szedni megpucolgatom és jó! A lényeg az lenne ezt a kapcsolót ki akarom váltani egy irány váltó pólus kapcsolóval, de itthon nem igen találatam csak német oladalon! Az lenne a kérdés esetleg valaki nem e tud ilyen kapcsolót itthon?!

Pár képet töltök fel milyen most és mire lenne kiváltva!

Lacibácsi

A gyakorlatban ezt úgy láttam, hogy nem egy kapcsolóval oldják meg az irányváltást és a pólus átkapcsolást, hanem két külön kapcsolóval. Kiválasztod az egyikkel hogy melyik fordulatra van szükség, a másikkal pedig kapcsolod a gépet előre vagy hátra, vagy megállítod.
És ezek a kapcsolók kaphatóak.

e3y4ahxee

Kedves Laci bácsi!

Annó gyártották a gépet két féle kapcsoló típussal!! Létezik ilyen kapcsoló ami irányváltó és pólusvaltó egyben! De egyenlőre itthon még nem találtam aki forgalmazza!

Lacibácsi

Nem mondtam hogy nem létezik ilyen kapcsoló. Egy megoldást javasoltam, Magyarországon kapható kapcsolókból, amit praktikusabbnak gondolok az egy kapcsolós megoldásnál egy esztergán, Pl menetvágásnál. A másik fórumon Jani is ilyesmit javasol.

Szalai György

Az nem lehet, hogy a kapcsoló csak sima egyáramkörös többállású kapcsoló és a háttérben mágneskapcsolók végzik a motor vezérlését?

e3y4ahxee

Tisztelt György!
Nincs mágnes kapcsoló sehol!

PSoft

Az általad javasolt két kapcsolós megoldás volt pld. az E1N gépen is.
Nagyon sok esetben tényleg praktikusabb, vagy ahogy mostanság divatos mondani, "felhasználóbarát" megoldás lehet.

TBS-TEAM

Ganz Kk vedd fel a kapcsolatot.
Bármilyen összeállításban tudnak kapcsolót összerakni rendelésre, ha az alap kapcsolókból nincs olyan ami kell.
József

jani300

Ne erőlködjetek ,a gyári kapcsolót szeretné megvenni .
Szerintem is jobb két külön kapcsoló ,de már öreg nyugdíjas vagyok , nem erőlködöm .

e3y4ahxee

Köszönöm az infót!

PSoft

Én meg 'mingyá az leszek, [#kacsint] én is elengedem...

afjybsise

Sziasztok,

Van valakinek tapasztalata gumi (nevezzük guminak) esztergálásával kapcsolatban? Leginkább a rezgéscsillapító gumibakokhoz hasonló anyagra gondolok, aminek megnem mondom az anyagminőségét.

Köszi

Szalai György

Én próbáltam ,,megnem mondom az anyagminőségét" gumit esztergálni, amikor még nagyon nem tudtam, hogy mire való az eszterga.
Nem sikerült, most sem tudom.
De pl. ebonitot (ami egy kemény gumi) azt sikerült. Jól tele is porolt mindent.