Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Varga László

Pár kép a gumi vágásáról és a késről.
Kizárólag szilikont használok kenésre-minden más olajszármazék eszi a gumit.

Varga László

Még pár kép

Varga László

Végeredmény!

KoLa

Remek [#eljen]
Nekem is van hasonló,de már befogtam sorjázónak is.
Gondolom szilikon spray-t használsz, én mindíg emulzióval kenem, nagynyomással be lehet küldeni a vágópontig.
Régesrégen tanultam egy kollégától hogy " a gumit vizes késsel kell vágni!"
Ezalatt azt értette hogy: belemártotta a konyhakést a vízbe és azzal nyiszálta el a gumitömböt könnyedén, persze néha mártani kellett[#nyes]

kizzoalfa

Sziasztok,

ezzel a kínai esztergával van tapasztalata esetleg valakinek itt az esztergályozók körében? Pontosság, összeszerelés minősége, alkatrészellátás tekintetében értve.

https://www.jofogas.hu/komarom_esztergom/Muszeresz_eszterga_kiseszterga_133714677.htm

Méretbe számomra megfelelne, talán jobb állapotú, mint egy átlagos eladásra kínált E2N, igaz kicsit rövidebb, de könnyebben is elférne nálam, persze tudom egy jó E2N jobb lenne.

A típushoz (C0630A/550) nem találtam kínai oldalakon alkatrészeket, csak egy felületes leírást.

Köszönöm előre is a segítséget!

KoLa

Már nem tudom melyik topikban tárgyaltuk a sokszögesztergálást! de ettől eldobjátok az agyatokat...[#nyes]
Mehamozg
Egyre jobb a srác!

sufnituning

Jó, hogy a végeredményt megmutatja a véhén!
Egyébként tényleg ügyes.

Motoros

Koszos falumban már nincs egy magyar cégtábla sem, csak ilyenek, hogy Barber shop, meg open close stb.
Pedig szerintem ide még igazi angol nem is tévedt soha.
Az esztergályosok is már kihaltak, van még egy, de annak ajánlom majd, hogy cseréljen cégtáblát, mondjuk turningmaster-ra, Vagy túrómesterre.[#nyes]

Szalai György

afjybsise

Akkor Te a pl. a vármegye témával tuti elégedett vagy[#nyes]

sufnituning

Ilyet se láttam még.

KoLa

Gondoltatok erre a lehetőségre már?
Mehamozg

jani300

Már nem sietek sehova sem

Kezdem érteni :)
Régebben én is kevesebb videót néztem :)

KoLa

Arra gondoltam elsősorban hogy az ujjmaró adja a külső sokszögesztergáláshoz a kész szerszámot csak forgatni kell.
1:1 áttételnél a négyélű négyszöget fog esztergálni.
1:2 áttételnél a háromélű hatszöget tud
1:1 áttételnél a hatélű,6 szöget, az ötélű ötszöget...stb
Nem sietek sehová! de már évek óta tanulmányozom a külső-belső sokszögek készítését, egyszer csak meglesz az E-400-ra nekem is, mint Mehamozg-nak a gépén.

jani300

A szakmai tartalom nekem is tetszik .
Az szakmai ártalom  hogy szinkroncsukló az alapból található nálam ,jónéhány .
De a nyugger lét hozza hogy tetszik az adatlapodon ,a beírás .
Ma kb kétszáz ezret emeltem egy kis teher autó értékén ...
Megálmodtam hogy mi lenne ha cserélnénk egy gázolajszűrőt ,az állapotát elnézve 5-6 év után ... legalább .

Bejött .. nem kérték ingyen , de az elégedettség tetszett a tulaj arcán ,az első kör után :)
Eladták ,mert gyönge volt , sőt új motort is nézett már :)