Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

vadember

Gépkönyvem van, de abban nem szerepel a menetóra.

vadember

Gondoltam rá,gondoltam rá, hogy elég erős lenne az is. De most már föltettem az osztófejet és kióráztam. Elkészítem acélból. A tiédtől bonyolultabbat kell csinálni, mert a távolságok miatt szükség lesz közlő fogaskerekekre is.

Csuhás

Hmm, közlő kerekek? Nem elég egy hosszabb tengely, esetleg kúpos számlappal hogy legyen a leolvasásra merőleges alkotója?

B.Zoltán

Mint érdekesség, itt teszteli a nyomtatott kerekeket az esztergában a mpete222.

B.Zoltán

Acélból, az biztosabb a nyomtatásnál, és főleg ha adottak az eszközök hozzá.

TROMF22

Ha a te géped is ilyen kialakítású, akkor tényleg kell egy kis ügyeskedés.
Eredetileg szépen, jól láthatóan ott a menetóra körszámlap helye a lakatszekrény házán (v. a keresztszán-testben?) kialakítva, plusz arra is figyeltek, hogy egy "revolveres" hosszütköző is beférjen arra a kis helyre.

Átgondolt tervezés, csak most neked kicsit körülményesebb ide illeszkedni.

Gyula65

Szia!
A gépkönyv, innen ingyenesen letölthető:

http://stachura.cz/manual.htm

Rengeteg gépkönyv elérhető!

A mellékelt 36.ábrán sejthető a menetszámláló!

Üdv: Gyula

kizzoalfa

Tisztelt fórumtársak!

Van egy Emcomat 7 esztergám, amit nagyon szeretek. Sok feladatra megfelel számomra, de szeretnék egy nagyobbat.

Találtam egy Myford 280 -as esztergát, ami megfelelőbb lenne számomra méreteiben, és tudásában is.

Esetleg használt valaki Myford 280 -as esztergát?

Megköszönném, ha valaki aki már került a típussal valamilyen kapcsolatba, akár csak hallott róla de úgy gondolja segíthet vele, megosztaná.

Köszönöm előre segítségeteket!

Teaway

Emcomat 7-ből a rövid vagy a hosszú ágyas van? (450/600mm)

Csuhás

Arra figyelj hogy az a gép könnyen lehet imperial rendszerű. Szerintem nagyon kényelmetlen ha colos orsók skálák vannak a gépen, ráadásul ezeknek a metrikusra való cseréje is sok munkát jelent.

PSoft

kizzoalfa

Szia, igen sajnos imperial rendszerű. Köszi a segítséget.

kizzoalfa

Szia, ezt én is megtaláltam, jókat is írnak róla, jó kis eszterga lenne. De közben sajnos kiderült, hogy imperial rendszerű és e mellett semmiféle pótalkatrész nincs hozzá - Myfordal is beszéltem, az van hozzá ami Ebayen, azaz semmi pl. egy Emcoval szemben. Nézegetek tovább, az álom egy Emco Maximat 11 lenne.

kizzoalfa

Szia, 600mm maró feltéttel.

ybm4ifb

Szevasz

Nagyon jó érzés a képeidre nézni, ilyen a gép ha van gazdája.

Szereztél egy jó percet nekem....