Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Ilyet még nem láttam .......

Lacibácsi

Dörzshegesztő gépet láttam, ott is két tokmány volt, és az izzás után lett szabadon futó az addig fix tokmány. Két kb 50 es átmérőjű vastagfalú csövet hegesztettek.

Huszár József nemrég próbálkozott a dörzshegesztéssel:

Néha jól jönne otthon fúró hosszabbításra központosan.

9kjdirib

Szia,

Van esteleg ehhez a géphez magyar gépkönyv valahol mert kicsit állítani kellene a fő orsón ... illetve ha már ott vagyok akkor ha kell fel is újítanánk is.

Köszi előre is!

drehás

Szevasztok!
Elsősorban a szakiktól kérdezem,hogy 42crmo4 60mm rúdanyag átmérőzéséhez milyen lapkát használnak,illetve ajánlanának?
Nem simítani,hanem nagyobb fogásokkal.
A szakmám vasesztergályos,de nyugger vagyok és csak hobbiból ,és a gépparkom bővítése céljából esztergálok.Forrasztott lapkás késekkel dolgoztunk,ezeket ismerem,viszont a mai nemesített anyagok megmunkálása videóról megtekintve könnyebben elvégezhető ezekkel az új cserélhető lapkákkal.
A gyártók oldalain szétnézve elég nehéz eligazodni,és a kisérletek elkerülése miatt teszem fel itt a kérdést ,hogy ki mire esküszik?
Választ akár itt is,vagy magánban.
Köszönöm ,hogy elolvastad.

e3y4ahxee

Segítséget szeretnék kérni főleg aki ismeri az Emco v10 p esztergát lenne egy eladó darabokban ami sok kérdést vet fel! Hogy érdemes e bele vágni meg ér e 550 ezer forintot?!! Mindent nem tudok fel tölteni nagyjából megvannak az alkatrészek, de nyilván lehet valami hiányzik.. Apró dolog!
Kicsit sokallom de lehet én gondolom rosszul!

designr

976s7gvt

Már az is kérdést vet fel bennem hogyha szét van teljesen bontva akkor ezt gondolom valaki azért tette mert fel akarta újítani de végül lemondott róla. Ergo valószínűleg van valami baja a gépnek. Saját idődet is számolod összeszerelésre ha valami hiányzik akkor elég nehézkes pl.: speciális csavar anya stb. Az ára pedig ehhez képes szerintem magasnak mondható.

szucst

Szervusz,

Ez az ár sok.
Az előttem szólók véleményét max kiegészíteném:
Ha csak összehányod így, az is 50+ óra és akkor is csak egy elnyűtt kopott géped lesz mondjuk 800 ból...
Ha felújítod( ágyköszorülés 100..170, csapágyak 100..300, kis munkaidő 200+ óra, no meg a festés)
Kb így számolnék visszafele.
HA fogaskerék /bordástengely sérült/hiányzik akkor tényleg el kell engedni.
De kosárban egy gép az a piaci átlagárnak max a fele.
Max 350 a jelenlegi agybajok közepette is. Vagy hagyd pihenni, kereskedők nem viszik el:)

e3y4ahxee

Köszönöm a válaszokat, erősen elgondolkodtam hogy ér ennyit az egész, de arra a következtetésre jutottam hogy nem éri meg! Nagyon sok a buktató benne és a kérdés?! Ergo nem éri meg!!

hostya

Ha még gondolkodol rajta...
Nézd meg ezt a két videót, ebből kiderül hogy mire számíthatsz ha sikerül összerakni..

Én egy szétszedett gépért a MÉH-es kilós ár+20%-ot adnék.

KoLa

A 42crmo4-et én ezzel a lapkával nagyolom,simítom.

dz7ssc2ac

Tisztelt Tagok!

Nagy és kisméretű, hagyományos és cnc gépekkel, vállalom alkatrészek esztergálását, forgástestek, tengelyek, csapok, orsók, egyéb munkadarabok kivitelezését. Alapvetően egyedi gyártással foglalkozom, de természetesen megoldható a kisszériás vagy nagydarabszámú gyártás is. A gépek c tengellyel rendelkeznek, így pozíciófúrások, kisebb marások is elvégezhetők! Korrekt , minőségi munka, gyors határidők. Bármilyen kérdésre privát üzenetben szívesen válaszolok, vagy várom a rajzokat a tamaslajosmezes@gmail.com címre. Anyagfelhasználási tapasztalatom széles skálán mozog, gyakorlatilag a műanyagtól kezdve a nemvasfémeken át a rozsdamentesig. Helyileg Kecskeméten munkàlkodom és természetesen számlaképes is vagyok ha szükséges. Köszönöm hogy elolvastad!

U.i.: Kiváló kollégámnak köszönhetően már az alkatrészek, keretek, anyagok hegesztését is vállaljuk profi technikával, saját jól felszerelt hegesztő műhellyel.

Üdv: Thomas

e3y4ahxee

Üdv Mindenkinek!

Van egy Emco v10 p esztergám lenne egy olyan problémám hogy a keresztszán orsolyának a ,,Diója" Ki van kopva ami valamiféle Spiáter anyagból van! Ezt kellene legyártani bronzból elvileg balos 14x2 menet!
Keresek olyan embert aki le tudná nekem ezt gyártani!!

0620/9597349!

Gyula65

Alattad egy hirdetés, keresd őt: Thomas, feladatot keres.
Megbízható, pontos. A menetprofilra nem történt utalás, azt pontosítsad. Üdv!

e3y4ahxee

Írtam már neki!