Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Virbo

Kipróbáltam én is egy kilógatott 42CrMo4-es anyaggal.
A tokmánypofa külső síkja 88mm-re van a főorsóvég felfekvő felületétől. A pofáktól 40mm támasztás nélkül még menne szerintem, 80mm támasztással probléma nélkül. 20-as körüli anyag, 523-as fordulat, kézi előtolás. Ahol megállok ott váltok fogást a tekerőn.

Ugyanezt a leszúró lapkát próbáltuk a kollégánál, kizártnak tartom hogy ez legyen a probléma. Ahogy látjátok a késmagasság nálam minden csak nem központos... [#zavart2]

KoLa

Jó gépen könnyű a leszúrás.
Minden más esetben kell valami trükk.
Ha a tokmánypofa okozza, azt könnyen ki lehet tesztelni egy rövid befogással!
Mondjuk! egy rövid 12-es köracél db-ot úgy fogunk be hogy a tokmányban csak 12mm legyen kb, és pofa mellett próbáljuk leszúrni, akár finomkodva is!
Ha nem remeg akkor a tokmánypofát kell szabályozni.
Ha remeg, akkor az főorsó csapágy, vagy 'rossz' a kés és vagy a beállítás!
A lapkás leszúrókések nyomnak egy köszörült rapid késhez képest, ezért egy ócska gépben a 'rossz' kategóriába esnek.
De vannak még trükkjeim!
Nem néztem meg a videókat, tedd fel rendesen!

KoLa

Ez nem EU175, mert nekem egy ilyen van cnc-re alakítva, és ott a hosszán tekerője jobbkezes,volt!
Akkor biztosan az EU215 lehet mint ahogy jani300 is írta.

Csuhás

Parancsolj itt vannak a videók:

Leszúrás, 160-as (a rezgős) tokmány külső pofával, támasztva.

Leszúrás, 160-as (a rezgős) tokmány belső pofával, bejlagolva a pofáknál.

Leszúrás, 125-ös tokmány belső pofával

Leszúrás, 125-ös tokmány belső pofával (nézzük meg hol hagyja abba a visítást)

KoLa

A napokban volt egy munkám az E-400-on.
Videó nincs mert úgy nem haladok a munkával.
A tokmányból kilógatásról van szó.
Átmérő 75-ös 42CRMO4 a hossza 451mm, 250-es 3pofás TOS tokmány.
A ferde vágott véget kellett felszabályozni és központozni.
Most nem tudom de a befogás már eleve 200mm körül van a főorsó csapágytól + még 400mm kinyúlás kb...
Ebből a távolságból (órázás után) ha hozzáértem a 45 fokos lapkás késsel rögtön beremegett...
Hihetetlen hogy milyen jól működik a kézi SSV, régebben már írtam erről, itt most beállunk egy 200rpm-re előtolás 0.1mm,
És az ujjunkkal elkezdjük oda-vissza csavargatni a frekvenciaváltó potméterét, lehet érezni ha remegne! túl kell tolni aztán vissza, ésígytovább, stb,stb.
Na ez a tuti! próbáljátok ki!

KoLa

Ne vicceljél már![#nyes]

KoLa

Köszi![#eljen]

KoLa

Szerintem az a baj hogy túl vannak emelve a késtartók és három pont helyett csak két ponton úsznak a levegőben, legalábbis a videók alapján ezt látom!

7ng7ui4ik

De ha átrakom a 125-ös tokmányt akkor ugyanazzal a késbeállítással oké.

jani300

Nem próbálom ki :)
Vagy kitörik a tokmánypofa , és agyvérzést kapok vagy csak elszáll .
Bedugom inkább a 315 ös tokmányba :)
Meg kell bábozni (nekünk kezdőknek)
Most a lelkedre vennéd ha valaki megpróbálja és elég erős a motor és szétszaggatja gépét ?
Az azért megmaradt bennem nagyon amikor az SN 63 ból kihoztam ugyanezt a hangot .
Kör alakú T horony két alsó oldala ugyanazzal a késsel .
Szép volt pedig a kés ,EB sel hegesztettem késszárhoz egy darab gyorsacélt , de nyomott .
Ép egy lehelletnyit igazítottam rajta , és elöntött a boldogság ahogyan a kohószökevény vitte azt a beszúrást . (berágott első vezetőcsapággyal ! )
Vertikálfej talp lenne de még nincsen kész ,csak a forgó talprész .

jani300

Úgy mellesleg , E2N ? Nem nagy arra a 160 as tokmány ?
Meg az anyag is vastagabb jóval .
Nézd meg a kés élét lehet nyom valahol .

Virbo

Na hogy lássátok mennyire marha jól tudok leszúrni... [#zavart2]

Azt hittem az egyes falú csődarabot meg tudom úgy fogni hogy ne kapja ki. Hát nem... [#nemtudom][#vigyor]

jani300

Ha tud valamennyire vígasztalni ezt én is simám meg tudtam csinálni :)

HJózsi

Talán ha egy dugót esztergálsz a csőbe és úgy fogod be ...

Virbo

Igen úgy is lehetett volna. Vagy az anyag leszabásnál nem spúrkodok és hagyok elég hossz hogy meg tudjam fogni rendesen (vastag falú csőből indult...). [#vigyor]