Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

df7vv4ry9

így  már  számomra is  átláthatóbb.A kínaihoz , van tényleg  kínai ,de ott  is  akad  minőségi.

KoLa

Előtolás a kézi szánon!

D.Laci

"Előtolás a kézi szánon!"
Akkor mitöl kézi szán?
Szerintem a helyes megnevezése a késtartó szán...

hostya

"Akkor mitöl kézi szán?
Mitől, mitől.. hát a kézi előtolástól...[#nevetes1][#vigyor2][#wave]

vadember

Neki egyszerűbb dolga volt mert a gyárban beépítették a hajtást. Ez az én verzióm. A morse kúpos szerszámbefogók  készítése miatt csináltam annak idején. Négy elötolási sebesség választható. 3 perc alatt fel lehet szerelni amikor szükség van rá.

KoLa

Nekem kézi szán!
A hátsó késtartóba is szoktam kést befogni, az meg a kereszt szánon van, és van tolás is rajta.
Irigységből mutattam a videót!
Sajnos nem látszik a működtetés,de egy régebbi videón úgy emlékszem hogy nem fúrópisztolyos.

KoLa

[#eljen]A sebességet hogyan váltod?

fisrcxuk3

Ilyet még csak az 1M63  proliban láttam!

jani300

[#t133p46262#]

Itt egy gyári megoldás rajza .

KoLa

Tudnál pár szót, a működtetéséről?

KoLa

KoLa

fisrcxuk3

Sajna nem sokat tudok róla, nem dolgoztam  a nagy Prolin , csak  a kisebben, azon meg nuku ilyen.

fisrcxuk3

Igen , ez . A késszán bal oldalán  az a hengeres  a ki be kapcs.

fisrcxuk3

Ha jól rémlik , akkor a hossz nóniusz és a keresztszán kurbli közt levö ki-be tologatóssal lekapcsolod le  keresztszán mozgást,feltehetőleg onnét van hajtása... de nehogy bevigyek bár kit is megint az erdőbe.