Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Ezek szerint akkor nem BDC gyártmányú, hanem a БДС 2613-73 szabványnak megfelelő.

jani300

KoLa

Hasonló elvet már sokszor használtam én is, de már tovább tökéletesítettem,nem kell ennyi vas!
Egy kisebb rajz tartó asztalt fogok a fúrótokmányba, és erre ragasztom a kinyomtatott 1:1-es kontúrt, néhány segédvonal van még rajta a tájoláshoz és a beméréshez, átlátszó ragasztóval van ráragasztva, így nem sérül nem ázik át,nagyon bevált ott ahol nincs cnc!

Ebben a videóban viszont, újat láttam, nagyon ötletes!

jani300

Hasonló alkalmatoságom van .
Ugyan nem én találtam ki ,méhtelepről , jó régóta .
A méhtelepi turizás nem a biznicről szólt nálam , sokat tanultam ott .
Míg lehetett képes voltam fél napokat bontani ,hogy megnézzem egy ismeretlen szerkezet lelkét .
Voltak dolgok amiknek még a közelébe sem tudtam volna jutni más módon .
Hát ez ma már nem működik sajnos .

sufnituning

Ez nekem új, köszi, nagyon jó![#eljen]

D.Laci

Egyszerűbb egy tokmánnyal vagy síktárcsával megcsinálni.

sufnituning

És akkor hogy tudsz lépcsőt esztergálni a csőben?

D.Laci

KoLa

" képes voltam fél napokat bontani ,hogy megnézzem egy ismeretlen szerkezet lelkét"
Lelkes vagy![#eljen] vagy, már nem annyira?

sufnituning

Fáradt vagyok már, mond el az okosságot!

D.Laci

Megyek piheni, holnap leírom, ha más meg nem mondja addig.

sufnituning

Ok kíváncsi vagyok, megyek én is lassan pihegni.[#rolleyes]

KoLa

A külsejének kell futni, ez a legegyszerűbb megoldás,ha még furatolni is kell.
Külön pofás tokmánnyal esetleg gyorsan meg lehet támasztani egy külső bábhely esztergáláshoz, de lehet nem fér bele a bábba ez a cső...
Egyébként ennek a csőnek az első vége támasztás nélkül is menne.
A másik végébe pedig előre be kell csípkodni a megfelelő mélységben, egy pl 8-os lemezből vágott darabot,
A levegőben órázzuk aztán központozás és csúccsal megtámasztjuk.
Na ettől sokoldalúbb, a forgócsúcsra fogatható különpofás megoldás.

jani300

A lelkesedés töretlen .
Viszont sok minden megváltozott .
És én is kevésbé vagyok kíváncsi :)

D.Laci

Kérlek alássan úgy kivitelezhető, hogy kisebb tokmányt vagy síktárcsát használunk mint a furat...
Pl.: 160mm a furat abba max. 100-130mm-es tokmányt/síktárcsát teszünk, fordított pofával akár felhegesztve is...