Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

mex

Menetvágáskor a vezérorsó lakatanyáját be kell kapcsolni, erre való az a kar aminek nem tudod a pontos szerepét.

73ucmss8s

Ilyen volt
Ilyen lett.

ebalint

[#eljen]

Mi lesz belőle?

73ucmss8s

Vödör Egy Mercedesre.

kijy8hc3f

Tisztelt Fórum.

Több esztergán is láttam, hogy a szánrol a kosz lehuzására egy kis előtét dolgot szereltek fel szakemberek, ( bizonyára van olyan gép gyárilag is ami már a gyártás során megkapja ezt a kiegészitést) én is szereetnék valami hasonlót alkalmazni.  3d, - s nyomtatóval nyomtattam  müanyag előtéteket ami felveszi a szán alakját, de ugy gondolom ezzel valami anyagot, vagy gumit is fel kellene szoritanom. A tanácsotokat szeretném kérni, ha van bárkinek javaslata, mi legyen ez az anyag?  valami szilikonos lapbol kivágot a szán alakját követő anyag, vagy filc?

A tanácsokat előre is köszönöm.

Jenő

Csuhás

Nekem vékony bronz lemez van felrakva ( a kereszt szánon sörösdoboz )ez rugalmasan ráfeszül az ágyazatra és letolja a koszt. Az apró forgács viszont nem ágyazódik bele, és nem lesz belőle smirgli mint a filcből. Nekem évek óta működik. Elvileg lehet venni szánokra való ajakos lehúzó gumit készen. ( A keresztszán és a szegnyereg lehúzójáról nem készült kép de ezeken azért nagyjából látszik )

kijy8hc3f

Kedves Imre.
NAgyon szépen köszönöm a segitő infót.Leirásodból okulva akkor én is ezt a lemezes megoldást fogom preferálni.

Köszönöm.

Jenő

Lacibácsi

Kapható műanyag is. Nekem bevált. Régebben már írtam erről ide:
[#t269p288#]

ezsolt74

Sziasztok.

Gondoltam megmutatom hogy haladok a cnc eszterga építésével.

r4eevtkj

Üdv Mindenkinek!

Valaki vállalná a mellékelt rajz szerinti csavar elkészítését?
3 db-ra lenne szükségem. A csavarok horgász kapásjelzőhöz kellenének. Ha igen, mennyiért. a válaszokat magánban várom.

Köszönettel:
pusztail

kmil

Sziasztok,
Valaki tudja esetleg, hogy mi féle lehet az alábbi kis ceruzahegyező? Gondoltam EMR 140 re, de ez némileg másabb.
Előre is köszi!

Miki2

Üdv Fórumtársak!
Segítséget, tanácsot kérnék.
Adott egy E3N-01 eszterga. A fordulatszám váltó nem működik.
Két sebesség között megakadt a váltómű, és nem lehet sebességbe tenni.
A motor forog, a főorsó áll.
A váltómű kihajtó tengelye nem mozdul a motor indításakor.
Nem ad semmilyen oda nem illő hangot.
Kérem, segítsen valaki, ha találkozott már ilyen problémával.

Köszönöm.

Csuhás

Ebben kár találgatni, így is úgy is ki kell bontani a váltót, akkor pedig látszani fog a hiba, hiszen egyszerű szerkezet.

Miki2

Ezt szerettem volna elkerülni.
Nem egyszerű mutatvány a ki-be szerelés.