Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Az az igazság hogy már nem kínlódok ilyesmivel mint a szibériai barátunk, mer van hobbicnc esztergám!
A csavart élű 17x1-es menetfúrókkal tudsz majd furatban trükközni, de minek?

TROMF22

Feltűnhetett volna, hiszen csapágy méretsorba pont beleillik.
De mivel készen kapható, fel sem tűnt, hogy ezzel éppen le is lehetne gyártani. (Így azért mégsem olyan haszontalan.) [#wave]

df7vv4ry9

HELLÓ,tudna  valaki  segíteni  mit  jelentenek  az  az alábbi  megjelölések,esztergalapkák az  ali expresen.  

VP15TF,UE6020,US735    

köszi

v4bd0e98v

Üdv ! Ne azt nézd, a felső sor a lapka típusa Ccmt06 pl

v4bd0e98v

A képen mind ugyanaz a típus van, elméletileg mind ugyanolyan. Gyakorlatilag tapasztalatom szerint jobban megéri a márkasabb lapkát venni, amit a kínai küldött nekem maximum hobbizásra való, normál munkára nem.

df7vv4ry9

a méret ok,csak  ezek  a  betűsorok  jelentenek  egyáltalan  valamit,már egy  ideje  használom  de nem  tudom mit  jelentenek,vagy  csak   vannak?

Virbo

A CCMT... az a lapka méret, kialakítás és csúcssugár. A befogó szárhoz némi infó, illetve az élszögekhez.
Amit a kollega kérdez valószínűleg a bevonat, esetleg a forgácstörő (bár elég egyformák), élszalag, ajánlott anyag kérdéskörében adna választ.

df7vv4ry9

ok,már mindet  kipr´báltam  és nem vettem  észre külömbséget,vettem  eredeti  sandvik  ,pramet  iscar  lapkákat  is  ,nem  mindig  észleltem külömbséget,csak  az árban,amúgy  csak  hobbizásra  használom,szórakozás  számomra
kösz  az infokat,féltem  ,hogy valami  hasonló a szitu

Rabb Ferenc

A bevonatra utal, INNEN kihámozható, hogy melyiket milyen feladatra ajánlják.

Virbo

Az a baj, hogy én se tudom. [#nemtudom]

De a "rendes" márkáknál igen nagy különbség van lapka és lapka között, hiába CCMTakármi... Ami kódsor utána jön sokmindenre utak még, csak hát annak értelmezése nem a hobbisták kiváltsága. [#vigyor]

df7vv4ry9

biztos kihámozható,de nem  egyszerű,próbálkozok.

df7vv4ry9

a belső kést hova  kellene pontosan  állítani,eddig  klasszikus  késekkel  dolgoztam  ,az OK,de  ezekkkel  a lapkásakkal  nehéz  a  megfelelő  helyzetet  eltalálni,mondanál  valami  okosat.

Vetesi75

Nem csak bevonatot, alapanyagot is jelöl.
- UE6020 sima szénacélhoz való, akár hűtés nélkül 80...90m/min* vágósebességgel ajánlom,
- US735 elsősorban rozsdamenteshez, intenzív hűtéssel 70...80-as* vágóval,
- VP15TF vegyes felhasználásra könnyű megmunkálási feltételekkel, 100...130-as* vágóval.
(* Kinaihoz saját tapasztalati érték kb. 20min éltartammal, kötött forgácsolási paraméterek esetén.)