Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Szerintem csak a harang van a motortengelyre reteszelve .
Az olaj viszkozitása elkezdi forgatni fokozatosan mindenestül az egész fazekat és egy fordulat után után nyit a röpsúly .
És ahogy Tromf írta talán még valahogyan a mozgó olaj is rásegít a nyitásra .
Egyelőre így látom logikusnak .
De ez egy jó kis talány , jó hogy feltette .

4ud9rtjz

A szíjtárcsa és a harang egybe van!!!

fisrcxuk3

Most má' én sem . vagy csak sok volt a steffl.

fisrcxuk3

Mármint az öv. harang - szíjtárcsa? "az úgy is lett!"
e kettő kapcsolatának rőgzítésére gondoltam a körmöst.

fisrcxuk3

A 614 es hsz. első képen  úgy néztem egybe van az alu ház-szíjtárcsa, de az nem lehet.

jani300

Egy alkatrészről nincsen kép !
Mi volt a röpsúlyos dekni közepén ?

fisrcxuk3

Ill. lehet  ; de akkor a zárófedél-alaplap nem van egybe.

fisrcxuk3

jani300

Arra gondoltam elölről belóghatott akár egy tengelycsonk a csőtengely toldatba , mint egy teljesen tehermentesített hátsóhíd hajtásnál a peremes féltengely . De nem látszanak csavarhelyek legkívül középen .
De csak ötletelgettem ,mert ez egy érdekes megoldás mindenképpen .

fisrcxuk3

Igen , erre gondolkodom én is. szerintem már túl vagyunk a megoldáson, nem igen létezik más út... vagy mégis?

jani300

Vagy valami szivattyú féle van ott középen , mert csapágyazottnak tűnik az egész fazék ...
De feladtam ,majd más megoldja :)

fisrcxuk3

Nincs ott semmi .jártam régen  ifjú  koromban egy pestlőrinci  termelőhöz ilyen  gépet javítani többször át is basz.tt, innét az emlékek. Sőt még  munkadij fejében rám is akart sózni egy efféle telitalpasrosszrákopottat.

TBS-TEAM

Ilyen lehuzót kell gyártani hozzá, hogy ne sérüljön a csapágyazás. [#kacsint]

József

TBS-TEAM

Lemaradt [#eplus2]

József

svejk