Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Ja most jut eszembe, vettem pár éve egy gumiszerelő gépet, azt szeretném átalakítani karusszelesztergává.
ott is elforog az 1 méter, magasságban meg csúccsal megtámasztom még a szintén 1 m es anyagot.[#csodalk]
Szerintem fél tonnát bőven rá tudok majd pakolni.[#vigyor1]

[#integet2][#integet2][#integet2][#integet2][#integet2]=500kg

hostya

"Ja most jut eszembe, vettem pár éve egy gumiszerelő gépet, azt szeretném átalakítani karusszelesztergává."
Jujj... [#csodalk]
Mit szeretnél megmunkálni azon az "újdonsült" karuszelen?

sufnituning

Még malacot is fogok sütni rajta.[#nyes]

sufnituning

Szalagfűrészhez való kerekeket tudok pl. felszabályozni,
vagy felnit, vagy bármit, még ha semmi értelme se lesz, de azt nagyon felszabályzom.

jani300

Ezt épp most néztem .
Amikor az ember jól eltalálja egy ilyen kés köszörülését , és a 630 as gépben viszi mint a vajat , na az egy élmény .
De persze minek pöcsölni köszörülgetéssel ,cserélhető lapkás kés azt jóvan :)
És még marad is egy szép darab hulladék .

hostya

jani300

Lacibácsi

Így is lehet csapágyat illeszteni [#csodalk]
Ezt nem oktatási céllal teszem ide[#nevetes1]
https://www.youtube.com/watch?v=RDAr6KqV2as

4ud9rtjz

Jó estét az Úraknak!

Végre sikerült vennem esztergát!
Sok gond miatt elengedtem a 16k20 és az ee-500-01!De lett belőle egy e400m1000!
Remélem ezt a típust is ismeri valaki jól mert a jővőben lehet hogy lesz pár kérdésem!!![#nyes]A sok segítségett meg mégegyszer köszönöm az említett tipusokhoz!

2ni23j35s

[#eljen][#eljen]

4ud9rtjz

ÜDV!SEGÍTSÉGET SZERETNÉK KÉRNI!
E400 SZERETNÉK A MOTORBA CSAPÁGYAT CSERÉLNI CSAK MEGAKADTAM AZ ÉKSZÍJTÁRCSA LESZEDÉSÉVEL!!!
ÖTLET VALAKINEK!
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!

majer

Szia!
Szinte biztos,hogy elöl le kell bontani a hajtóműház elülső burkolatát,és csak az után van lehetőséged lehúzni a szíjtárcsát,mert nagy a valószínűsége,hogy a házon belül is a motor tengelyen biztosítva van a nagy ház,(Csapágyazás)egy körmös anyával,zéger gyűrűvel.
Kérhetek majd képeket,még nem találkoztam ilyen kialakítással.
Köszönöm,remélem tudtam segíteni.

4ud9rtjz

Nembtudok rájönni hogy miért nem indul meg!Rá sincs rohadva mert a csavarlazitő elfolyik a tengely mellet!

ywathzay

Ez a nagy hombár együtt van a szíjtárcsával? A komplett gépről tudsz képet mutatni? (ezt csak kíváncsiságból kérem)

ywathzay

A 4 furat a fenekén menetes?