Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Szalai György

[#eljen] Egyszerű = Nagyszerű.

56mhsu7se

Tisztelt Fórumtagok!

Remélem jó helyre írok.
Van egy kis 3020 cnc-m, de sajnos némi felújításra van szükség. Mellékelt rajzon (elnézést kérek nem vagyok f360 hoz szokva) látható tengely elkészítéséhez keresnék valakit aki meg tudná nekem csinálni. Lehetőleg Budaörs vonzáskörzetében.
A rajzon szereplőből 2 darab kellene, amihez én beszerzem a
nyersanyagot.(h6 edzett acél)
Pontos leírást nem kaptam az anyagról, de a magot könnyen lehet pontozóval jelölni, valószínűleg a kéreg edzett.

Szétszedtem az Y tengelyt és sajnos arra jutottam, hogy a tengelyeket csapággyal együtt cserélni kell ebből következtetek arra, hogy a többi tengely is így fog járni.
A másik 4 rudat még nem szedtem ki, de ha esetleg valaki
segít és jelentkezik a feladatra, akkor gyorsan kiszerelem és
megnézem cserés-e.

Kösz, hogy elolvastad.

2d7kpz7i7

Üdv Mindenkinek!
Tudnátok segíteni...?
Két géphez keresek gépkönyvet elektronikus formában.
(kaptam már tulajdonképp, de olvashatatlan minőség, ezért gondoltam megkérdezem ebben a közösségben is)
Egy EU215/1000 eszterga és egy E-400 a két érintett.
Köszönöm szépen előre is!
Minden jót!

sufnituning

Adatlapod üres, legalább tisztelj már meg .....

2d7kpz7i7

sufnituning

[#eljen]
Itt megtalálod az E400 asokat,
lehet a másikat is Csuhás fórumtársunk jóvoltából, köszönet érte, de ha nem szóljál!

https://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/szakirodalom_linkek.txt

sufnituning

A pirosozóknak meg üzenném, hogy inkább segítsenek, mert pirosozni a 2 éves kisgyerek is tud eszetlenül.[#nyes]

Na most pirosozzál![#nyes]

2d7kpz7i7

Köszönöm!
Ezt a linket korábbi hozzászólásoknál már megtaláltam, de valahogy nem akart működni semmiféle letöltés onnan.
Azt hittem régi már és nem működik, de valami biztonsági vacak lehetett a telefonommal, most le tudtam szedni ami kellett.
Megvolt mindkettő amire szükség volt.
Köszönöm!

sufnituning

8j72w5ff0

Sziasztok!
Végül üzemkész lett a kínai esztergám. Szétszedtem még a főorsót is, mert nem tetszett nekem a melegedése. És talán nem is tettem rosszul, mert bár zsír volt a csapágyakban, de vagy minimum túl szorosra voltak húzva, vagy akár kosz is lehetett bennük. Szétszedtem, kimostam újra zsíroztam, beállítottam. De gyakorlatilag mindent szétszedtem rajta, mert mint kiderül, kenőanyag inkább csak kívül volt benne, vagy ha volt, mint a váltóházban, akkor az bizony koszos volt. De már mindent rendbe tettem, beállítottam.
Tudtok valami jó boltot, ahonnan kis tételben is lehet venni acél alapanyagokat? Mert eddig hulladékokból, vastelepi guberálásból éltem, de már unom. [#nevetes1]
Üdv,
Laca

sufnituning

jani300

Vastelepi guberálásnál jobbat ? Kétlem :)
Általában a nap fénypontja , ha odajutok ,és pénzem is van :)
Meg hát ha ki sem kergetnek :)

8j72w5ff0

jani300

Lehet hogy furcsa a hozzászólás amire válaszoltál .
Arra gondolhatott hogy nem adtál meg helységnevet az adatlapodon , nem lehet így közelben lévőt ajánlani .
(Vagy nem tudom én sem )