Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

e3y4ahxee

Kedves Fórum társak, következő lenne a kérdés lenne egy Tosm mn 80 műszerész eszterga ami 380 v van bekötve egy motor védő biztosíték, és egy Ganz 1, 0,2 állású kapcsolóval.
De mivel nincs Vészleállitó ezért szeretnék be iktatni egyet. Elmark tokozott motorindító 9A 230V 7-10A LT5 D093 43091 erre gondoltam jó lehet e?

sufnituning

Félsz, hogy felteker a gép?[#nyes]

e3y4ahxee

Jobb félni mint megijedni..

52ad0z5wn

Szervusz, persze hogy lehet. Nem is kell nagy munka hozzá 22-es fúróval megfúrod a doboz elejét, és belerakod a vészgombot. A ki gombbal meg sorba kötöd a vész gombot, és kész.

egy komplett reteszes vészgomb 10-12 ezerbe kerül. Ha gondolod, dobj egy e-mailt, és lerajzolom, hogy kösd be.

Persze a gépeden oda is viheted a vészgombot ahol jól eléred, csak akkor kell hozzá egy doboz, 3X075 MT vagy ölflex kábel, és két PG13,5-ös tömszelence, hogy a tömítettsége a dobozoknak megmaradjon.

Pista

PSoft

Én, szerencsésebbnek tartom a második megoldást.
Nem fúrnám/faragnám, alakítanám a mágneskapcsoló gyári tokozását.

e3y4ahxee

Jelenleg így van.. A biztosíték elé gondoltam be kötni.. TRACON RELÉS BIZTONSÁGI KAPCSOLÓ, GOMBAFEJŰ RETESZELÉSSEL 6PIN, 400 VAC, 8A/AC3, IP54, 6,3×0,8

e3y4ahxee

Szia akkor egyre gondoltunk..

bobak.denes

Haliho!

bocsi ,hogy belekotyogok de én térd magasságba tenném ahogyan álsz a gép előtt.

a kezed nem minden esetben  elég gyors , viszont térddel meg tudod nyomni.

nekem már sokszor segített ez épen maradni..

üdv denes

RJancsi

Talán túlzásnak tűnik, de "mifelénk" a futószalagokkal párhuzamosan derékmagasságban ki van feszítve egy narancssárga vagy vörös műanyag kötél. A két vége egy-egy húzásra bontó kapcsolóra van kötve. Teljesen mindegy, hogy valamelyik irányba meghúzod a kötelet, nekidőlsz, lenyomod vagy felemeled, legalább az egyik, de lehet, hogy mindkét végén leold a kapcsoló. Ráadásul vizes kézzel/lábbal is működtethető áramütés veszélye nélkül. Akár az eszterga elé is ki lehetne feszíteni egy ilyen vészleállító madzagot.

e3y4ahxee

Vetesi75

Nálam az E1N-nen a tálca alá van szerelve a vészstop, a gombája a combom magasságában kinyúlik a tálca alól. Még az előző tulaj rakta oda, én meg nem bántottam, mert észszerűnek találtam az elhelyezését. Meg lehetett szokni - eleinte sokszor lekapcsoltam véletlenül darabcsere közben, munka közben viszont egyáltalán nincs útban.

bobak.denes

Haliho!

hosszú éveken keresztűl foglalkoztam gépkarbantartással és beüzemeléssel.
sokon nem volt vészleállítási lehetőség , a mi előírásaink szerint kötelező több vészgombot vagy mi is feltűnő színű kifeszített kötelet raktunk.
beváltak ...

fő a biztonság mindenek előtt...

üdv denes

ab

Hirsch és Frank EO-250. Az index fórumon kaptam egy nagyon hasonló tippet. Hirsch és Frank 1946-os E-250 típus. Ehhez nagyon hasonlít.

Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

e3y4ahxee

És elkészült végre!