Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

istvan58

Köszi,

esetleg valaki használ ilyet?
Jó árban van most de azért mégis csak aluminium. Nem tudom hogy birja.
Nyilván nagyon ritka, hobby használatban lenne.

Virbo

Youtub-on rengeteg kisgépen látok ilyen alu késtartó blokkot.
Ettől még lehet rossz, de szerintem kisgépre jó lehet jó késekhez.

Vetesi75

Attól függ (alapanyagtól). Vannak nagyon komoly szilárdságú alumínium féleségek. Nagy gépekhez is készítenek aluból szerszámbefogókat - akár marófejeket is - általában a súlycsökkentés az elsődleges cél. (Még nem használtam, de marófejet már volt alkalmam megtapogatni, annak a tüskéje is könnyített kivitel volt.)

Szalai György

Ezután mi jön még? PVC-ből fogják fröccsönteni, mert valamire még az is jó?
És biztos lesz, aki majd azt is megveszi. [#nyes]

sufnituning

Főleg nem a súlycsökkentés a cél, mert ez nem egy versenykerékpár, az eszterga meg elbírná az ólmot is.

Gyártása egyszerűbb.

000000000

Hétfőn jön... [#kacsint]

Te hogy döntöttél? Szerintem ez sokkal jobb, de háromszoros árba kerül nekem pedig jelenleg játszani/tanulni kell. Majd ha megunom veszem ezt.

9pk59nuy

Nekem van egy fröccsöntött műanyag esztergatokmányom!!![#vigyor]

istvan58

000000000

e3y4ahxee

Tisztelt Lampás Úr!

Érdeklődnék hogy láttam egy régebbi posztban egy Tos MN 80 műszerész esztergát.. Esetleg eladó?

Üdv P András

designr

Ha nem válaszolna a kérdésre 13 évvel ezelőtti hozzászólásra..
Úgy tudom évekkel ezelőtt eladta az esztergát..
Ezek ma 400-500 ezer ft között vannak hirdetésben..már ha egyáltalán van eladó...

9pk59nuy

Az MN80 érdekes egy szerkezet. Csak akkor ér valamit, ha meg van hozzá az összes kiegészítő. A gép kicsinek nagy, nagynak pedig kicsi. Ott használható, ahol van 3 fázis. Ha nincs széttaposva, akkor nagyon pontos munkát lehet vele végezni - kis méretben.

Utoljára az OBI - ban láttam, 220 ezerért. Akkor az egy autó ára volt (Anno 1995). Akkor én is szerettem volna egyet, de ma már nem ruháznék be rá!

Motoros

Nekem volt de kétszer örültem neki.Valami hasonlók miatt amit leírtál.

ra8nsmk6w

Akinek szakmája az esztergálás az más szemmel és hozzá állással néz erre a gépre.
Így vagyok ezzel én is. Napi szinten használom a munka helyemen, de inkább csak szenvedés mint valós forgácsolás.
Biztos vannak olyanok akik szerte a világon szeretik és meg is becsülik ezt a manapság már drága masinát, de valós megmérettetésben csúnyán elvérzik.

Motoros

Hozzá állni nem tudsz, mert öt perc múlva görcs áll a derekadba,
Marad az ülve esztergálás, de ülve esztergáljon az akinek hastáncosnő volt az édesanyja Sanghajban.