Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

A cél szentesíti az eszközt!
Az indiai mesterek nagyon ügyesek! le a kalappal előttük.
Csak, még mindig azokon a gépeken dolgoznak a kisiparban, amit az Angolok otthagytak!
Különben a rádiuszos kést én is pont így köszörülöm egy rádiuszos kövön! ettől egyszerűbb módszer nincs is!

KoLa

Kicsit csálé már a sok szabályzástól de ezen a legjobb rádiuszkést kerekíteni, mint az indiai kollega!

KoLa

7:11 nél látszik!

szucst

Szia,

Igen, ezt a csókát kerestem, köszi!

KoLa

Itt ebben a videóban,1:23-nál, megtaláltam egy rokonszellemű esztergályost, a tokmánykulcsról van szó!
A meghúzó rúd csúszik a tokmánykulcs testben, tudom változtatni az erőkart, attól függően hogy melyik kezem fáj!
Mindjárt lefotózom az enyémet az jobb!

KoLa

KoLa

Ez az én kulcsom:
Mint látszik két vége van 45 fokkal elforgatott négyszögekkel készült, és nem súlypontban van a rugóacél rúd, ez azért van mert annó így sikerült!
Nagyon bevált elrendezés lett! Könnyen választható a megfelelő vég a kényelmes meghúzáshoz, az egyikhez magától beáll, a másikhoz kell egy hüvelykujjas fordítás.
Többféle rugóacél rúd van hozzá hosszúságban.

Vetesi75

[#eljen]
Nálam egy gyári tokmánykulcs esetében a második művelet szokott lenni, hogy a fogantyú fixálását megszüntetem.

kmil

Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni. Az első kérdés, hogy lehet menetet vágni egy kínai ER32-es befogó szárára? A másik, hogy ha igen, akkor milyen késsel / lapkával?
Köszi!

KoLa

Én megkóstolnám a helyedben, ha nincs a közelben keménységmérő!
Egy sarokletörési próbaesztergálás, egy 45 fokos rapidkéssel sokat elárul az anyagról 200 rpm körül próbáld!

kmil

Rendben, megpróbálom. Írok majd, hogy mire jutottam.
Köszi!

KoLa

Pont ma a felszabadulásunk ünnepén jött ez a srác Oroszországból!
A csapágy külsőre vág, valamilyen menetet!65hrc-re! köszörült késsel!
Nálam ez a K10-es piros késsel valósulhatna meg, mivel már sok 'zéger'gyűrű hornyot szúrtam be vele 2mm szélességben csapágy külsőbe.

https://www.youtube.com/watch?v=nL33JNGEfzc&t=182s

KoLa

KoLa

K10-es, Neki is, most hogy végignéztem.

kmil

Nagyon szuper, köszi az infókat! [#worship]
Asszem valamelyik régen kihúzott fiókomban lapul egy kazal régi de új piros esztergakés. Felkeresem őket. [#kacsint]