Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Lacibácsi

A videóban az orosz jelölés szerint  T5K10 keményfém van.
Ez 85% WC, 6% TiC, és 9% Co tartalmú.
Az ISO K10 összetétele 94,5% WC és 5% Co

KoLa

Én nem vagyok ennyire tudományos![#smile] köszi a pontos adatokat!
Fog ez menni a K10-el is.

x2ph5v66y

Üdv a szakiknak!
A véleményeteket szeretném kérni a képen látható koronggal kapcsolatban a múlt héten vettem.Forrasztott lapkás kést szeretnék vele élezni.Illetve mekkora sebesség kellene neki hogy jól működjön.A válaszokat előre is köszönöm.

NickE

Hirtelen elhatározással vettem egy ilyen órásesztergát nulla szaktudással, apró biszbaszokat esztergálni, valamikor és valamin el kell kezdeni...

Kíváncsi vagyok, szerintetek mennyi ennek a reális értéke így mindennel együtt?

jani300

Sok !  
Ennyi tartozékkal még nem is láttam gépet .
Persze nagyon kicsi , de szép .

vadember

25-30 méter/sec. körüli sebességet kellene megcéloznod.

Vetesi75

Olyan 300ezer környékére tippelek. Órásnak, modellezőnek kincs egy ilyen masina.

y580keijn

Üdv

Van egy késtartóm amihez szeretnék még + betéteket.
Ha valaki felismerné, milyen gépre való vagy mi a neve, típusa bármi és megosztaná velem azt megköszönném.

Ha esetleg van eladó valakinek, ne tartsa magában.

Köszönöm

Kappann

NickE

100ezerért vettem. Én is úgy gondolom, hogy nem volt rossz üzlet.

Már csak meg kell tanulnom svájci órát gyártani és gyorsan megtérül a befektetés [#nyes]

KoLa

Beméssz' a Praktikerbe, megveszed a tizenezer forintos köszörűgépet és lecseréled a korongokat!
Nekem is ilyen van!

sufnituning

Akkor csak gyártsad az órákat, de már konkurenciád is van,
múltkor egy parkolóban odajött hozzám
egy jómagyar egyén és eladásra kínált egy svájci órát.
Mondtam, kösz nem érdekel és nem vagyok a főnöke, de a
végén 1 db ezresért is oda adta volna,
de már futottam.[#nyes]

kmil

Szia,
Megvolt a teszt. Meglepődésemre a rapid kés is beleharapott, de a K10-es viszont szebben vitte.
Köszi még egyszer!

KoLa

Egy kép róla, elrettentés képpen,de működik.
Azért, érdemes egy nagyobb köszörün nagyolni a geometriát és a forgácstörőt, ezzel csak élesítünk.

sufnituning

Pont ezt akartam mondani, írni,
hogy ezt a korongot nem tartom jónak a vidiához,

de így akkor kiderült.