Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Milyen jó is a patentfogó[#taps]

9pk59nuy

Ezzel NDK órát lehet csak gyártani mert ez egy NDK RUHLA óráseszterga! [#kacsint] Nagyon jó kis darab, de nem teljes a készlet.

Akkor szokták tönkretenni, amikor fiókfogantyút, és hasonló dolgok gyártását erőltetik.

KoLa

Ezt a köszörűt én szétszedtem előtte, bádog és spiáter.
Nem fúrtam ki a fasza asztalomat miatta!
Ennek már vagy 5-6 éve.
Vennem kell még két blitzfogót, hogy pótoljam ezt a két patentfogót![#nyes]

NickE

Valami dokumentációt lehet erről szerezni? Magyar lenne a legjobb, angol is jó, de ugye abban az időben még nem volt annyira felkapott nyelv az angol, de ha német van csak, azzal is előrébb lennék.

TROMF22

Ebben az irányban egy kis plusz info:DDR órás eszterga

TROMF22

Szalai György

Nemsemmi apró ez a készülék. A mérőóra állványomnak vastagabb az oszlopa, mint ennek a gerince.[#vigyor2]

NickE

Nagyszerű, köszi!

NickE

Tyű, most nézem az ebayen hasonló szerkezetért már 650ezernél jár a licit és még nagyon nincs vége. Kicsit jobb állapotúnak tűnik, meg talán több tartozék van hozzá, de nem sokkal több.

https://www.ebay.com/itm/Watchmakers-lathe/194024180496

Sőt vannak még többért is fent...

Pedig esztergályostól vettem, még aggódtam is, hogy ér ez ennyit [#nyes]
Annyit tudok róla, hogy megvette 10-20 éve, de nem használta, mert nagyobb gépeken dolgozott. Ismerősöm ismerőse.

farkasl

Tedd fel az ebay-re, ha jól megy el, a különbözetből megvan a svájci óra.

x2ph5v66y

Köszi a választ!
Nekem is van egy hasonló köszörűm akkor majd felrakom rá!

PSoft

Menetvágás... [#eljen]

KoLa

Látványos videó!
Itt hogy váltasz menetemelkedést?

Lacibácsi

Cseréled a tokmány mögötti menetes hengert.

jani300

Revolvereknél láttam hasonló megoldást sablonokkal .