Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Holnap lefényképezem. Privát üzenetet írtam.

Virbo

Köszi. Kicsit kínai ez nekem, van esetleg tipped hol tudok kis mennyiségben ilyesmit beszerezni? :)
De utána fogok nézni mindenesetre.

infinity

Üdv Urak! Ismeri valaki ezeket a késeket?esetleg ha segítenétek milyen értéket képvisel !Köszönöm a segítséget

MacGyver

Sziasztok!

Némi jótanácsért folyamodnék hozzátok, ugyanis véletlenül vettem egy kis Güde GMD400-ast, és egyenlőre minimális elméleti tudásom van esztergálásból..

Nincs hozzá késkészlet, se forgócsúcs, se kúpos tokmány..

ezeket kína ebay-ről szerezgessem be, vagy tudtok esetleg valami jobb forrást? kisebb perselyeket, menetet, akarnék vele csinálgatni. vasat vajon lehet vele megmunkálni?
központfúrót milyet, honnan érdemes vennem?

Ha minden igaz 10x10-es kés való bele (?)
lapkás vagy forrasztott késeket vegyek?
vagy vegyem meg a güde 11 DB-os készletét? jó az?
ha minden igaz MK2-es kúp kell bele.. (?)

minden infó jól jön :)

köszi előre is!

jani300

Igazán csak egy tanácsot tudok adni ,nekem mondta egy idősebb tapasztaltabb ismerős .
Amíg gyakorló az ember addig teljesen megfelelő a gyorsacél kés . Persze meg kell tudni élezni .
Élesebb , hegyesebb élszöggel lehet vele dolgozni .
Könnyebb a gépnek .
Volt itt fent ceruzahegyezős bemutató videó , de nem tudom megkeresni , pedig érdemes megnézni .

jani300

[#t133p40767#]

De megtaláltam !
Lehet már nem is vagyok annyira béna ? :)

KoLa

Ez a srác is vett egy ceruzahegyezőt!Lehetne tőle tanulni!

KoLa

vadember

Vegyél kínai cserélhető lapkás kést nyugodtan. Kellően merev, bőven hozza az elvárható minőséget. Cermet lapkát vegyél, az van annyira éles hogy a te géped is kiválóan fog vele dolgozni.
Gyorsacéllal is szórakozhatsz, de ha ennyire ismeretlen neked ez az egész csak nyűglődni fogsz vele. Nem lesz sikerélményed. Meg sem fogod közelíteni a lapka által létrehozott felületi minőséget.
Lapka

ra8nsmk6w

Ennek a figurának minden videója egy élmény és komoly értéke nem csak a forgácsoló szakmának

dezsoe

Kár, hogy mostanában nem nagyon csinál új videót, csak a régiekből vág klipeket. Pár éve, amikor az órát építette, egy-két hetente ünnep volt. :)

MacGyver

Köszönöm a tippeket uraim! Belekezdek hát  :)
Első műveletként egy 8-as tengelyre akarok feltenni egy kis Sandu tokmányt, aminek belső 14-es 1.0-ás menete van. kettő közé akarok csinálni egy perselyt.. jó kis feladat lesz.. még lehet erős is kezdésképp [#nyes]

ra8nsmk6w

Maga a videók elkészitése is nagyon igényes munka.
De szerencsére sokakat meg ihletett és már sokan csinálnak hasonlóan jó műsor anyagot éppen a régi Oroszországban.

Lacibácsi

Ennek a szegény esztergának nem a legjobb sors jutott...[#rinya]

KoLa

Most véletlen találtam egy korsós videót lehet hogy ezt kerested?