Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

dtb

Szuper! Köszönöm! [#taps][#taps][#taps]

Vetesi75

Köszönjük! Ezt majd tudom ajánlani a (be)tanulóinknak is.
(A Sandvik egyébként egészen más árkategória az Alin, mint a Mitsubishi. Gondolom a minősége is...)

KoLa

Nem tudom! én nem az Alin veszem.
Főleg Taegutec lapkáim vannak!

jani300

Mekkora átmérő fogható be fordított pofába egy 315 ös tokmányba ? Nem ott vagyok nem tudom megmérni ,pillanatnyilag Nyomi 16 colos alufelnivel cseszegetnek ,kiszedni nagyobbra a tehermentesítő részét .
Egy biztos 400 as tokmány nem lesz felszerelve :).

Vetesi75

Az nagyon jófajta, pláne az eredeti. Drágább (...40USD/dbz), de még mindig töredéke, mint itt hivatalos kereskedőknél. Én Taegutec-ből kintről utoljára ezt a CCMT06-os cermetet vettem kiesztergálóhoz simítani, 400-as vágóval biliacélban kb.120 perces éltartamot ad, hogy szinte hozzá se kell nyúlni.

szucst

Szervusztok,

valaki nagyon rég linkelt egy yt- videót, ahol egy orosz fickó esztergált, minden videójában előkerült egy nagy korsó amit a gépre tett. Amúgy jó dolgokat csinált, de a korsó megmaradt nagyon, videóit nem találom...

Ami a KÉRDÉS: milyen gépen követte el a dolgait, mert annak bizony volt előtolása a kés/kéziszánon!!!
No ennek a gépnek szeretnék utánnanézni...

Kérem akinél kéznél van, dobja át bármely linkjét, vagy a gép típust, amin el tudok indulni.
Köszönöm,

Üdv.:Tamás

jani300

Erről a gépről el tudom képzelni hogy tudja , de nem az a videó az  biztos .
Van olyan késszánom orosz gépről ami gépi előtolású volt , de már felújított ragasztott betétes volt ,el is engedte a ragasztás .

TROMF22

Ha minden igaz, akkor az 1m63 késszánnak van gépi előtolása.
A [#2430@jani300] becsatolt videóján éppen ilyenen dolgozik a srác.

TROMF22

Megnéztem a srácnak egy másik videóját.
Rögtön egy számomra új, érdekes megoldás:
0:24 -nél kezdi a központfúrást. A központfúró egy kis "sisakba" van befogva, amelynek hátoldalán üreg van forgócsúcs hegyének. Egyszerűen elé teszi a forgócsúcsnak és már tolja is ...

jani300

Akartam képeket csinálni a szánról de nem lett jó .
Helyette itt a síktárcsa amit ma tettem fel kézzel egyedül . Szerencsére elég filigrán darab .

szucst

Urak Köszönöm!

Erre nem is számítottam, hogy még metszet is kerül...

Kösz, még egyszer!
Üdv.:TAmás

Virbo

Elektromágnes mozgó vasmagját szeretném kicserélni, nem tudja valaki véletlenül milyen anyagból kellene megcsinálni?
Az eredetiben nincs visszamaradó mágnesesség...
Kicsit elkopott a háza és már be tud feszülni....

mx3z8pe5c

Üdv.
Nekem is sikerült beszereznem egy ilyen típusú esztergát, de sajna a gépkönyve már nem volt meg hozzá. Ha önnek megvan a gépkönyve megtenné, hogy lefényképezi és valami elektronikus úton elküldi nekem?
Köszönöm előre is!

Vetesi75

Egyenáramú mágneshez (relékhez) régi jelölés szerint ELFE 08 (ELFE 05, ELFE 12, stb.) néven futott a szokásos elektrotechnikai lágymágneses acél. Új jelölését nem tudom, kb. a C08 és társai (pl. FeP08) körül keresendő. Szerintem az első szembejövő kis széntartalmú (<0.1%) ötvözetlen lágyacél jó lehet erre a célra.