Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Virbo

A folyékony kesztyű bevonatot képez a kezeden, nekem az a tapasztalatom vele, hogy egy picit "ragacsos" érzés lesz tőle. Nem pont a csupasz bőr érzése, de sokkal jobb ebből a szempontból mint a kesztyű. De ugyanúgy szennyezheti a kezed amit megfogsz. Bár én direkt olajba nem szívesen nyúlkálok ha nem muszáj. :)

r2u4n063m

Ha dzsuva munkát csinálok, telefont előre berakom egy zárható műanyag tasakba, így elérhető marad minden funkciója, ami nem igényel kábelkivezetést.
Egyébként ha túlzottan elkoszolódott a mancs, elég lemosni, és újra krémezni. Előnyének tartom számon, hogy kevesebb vegyi anyag szívódik fel bőrön keresztül, illetve a bőrredőkben sem ül meg a kosz miatta.

A lényeget valóban nem a kommentekből kell kihámozni, viszont a tapasztalatom az, hogy a videó alatt, a hozzászólások között gyűlik össze rengeteg hasznos tapasztalat, eszmecsere. Számos esetben tapasztaltam, hogy a kommentek alapján több tudásra tettem szert, mint a videóból, viszont a videó nélkül senki nem írta volna le azt a tudást.
IQ tesztnek nem gondolnám, inkább tekintsük a közös tudásmegosztás lehetőségének.

Az interneten rengeteg tudás van, csak ki kell tudni hámozni a lényeget és a használhatót, felismerni a hamisat! :) Olyan ez, mint amikor egy vizsgán használhatod a könyvet, képletgyűjteményt - ha nincs egy alap tudásod, nem fog menni.

fisrcxuk3

Valóban egy bevonatot képez a kezeden ,amely nem engedi a pórusokba a koszt,eleinte tényleg ragad , vakarós érzésem is van néha ,mint a gumikesztyűtől, de fél óra múlva elfelejtem. Azután csak kézmosáskor érzem ,mennyivel könnyebb ugyan azzal a kézmosóval megmosni,mert a tiszta viz kevés hozzá.
A fémszennyre, a fekete dizelre tök jó , de a viztől ,go-tol motorolajtól kirepedezett kéz nem díjazza.
Lehúzni nem lehet , telóbol meg kell pl ;hang vezérelhető.

Vetesi75

Elsősorban a törlőrongyot, ha szükséges, akkor kézmosást és a hidratáló (munkavédelmi) kézkrémet preferálom. Csak a tasztatúra vagy kéthavi fizumba kerül, ha cserére érik...

KoLa

A főnököm is ezt mondta hogy, ő azért mérnök mert tudja hogy melyik könyvből kell kikeresni a képleteket!

Mikor itt volt nálunk Antal Gábor, akkor meg csak pislogott, hogy Ő mindent fejből tud, és rögtön ki is számolja!

A fiamtól szoktam ezt hallani:
 "Az interneten rengeteg tudás van, csak ki kell tudni hámozni a lényeget és a használhatót, felismerni a hamisat!"
Egyetemre járna az ifjú, de cvd19 miatti távoktatásban szenved...

Vetesi75

Ja, kézmosószer: Cégnél valami sárgavedres fúrészporos cucc, itthon meg még van 100éves háziszappan. Mindkettő nagyon jó zsíroldó hatású szer (szárít).

ANTAL GÁBOR

No én ilyet nem mondtam  soha .Jó vagy rosszindulatú kollégák  terjeszthetnek ilyet rólam ...[#conf]

2f428kduf

Én 1962-ben lettem "iparos", mi is ezt csináltuk: fűrészpor-káliszappan (a szobafestők használták), lágyítónak glicerin. Az akkori teherautók olaja fekete és ragaszkodó volt, de levitte.

KoLa

Gábor, tőled nem idéztem semmit! viszont jó példának hoztalak fel a mérnökök között, mivel Te fejből vágod a képleteket.
Elnézést kérek! ha az előző hozzászólásomban félreérthető voltam.

s7manbs8

Mikor is volt a sztahanovista mozgalom ?

Az ő tapasztalataikból valószínűleg lehetne tanulni, hogy minél többet minél gyorsabban, minél jobban legyártsanak.

Persze lehet, hogy ezekből a mai tudásba már beépült sok egyetemi szinten is ?

KoLa

Kérdezd meg a guglit! minket ez nem nagyon érdekel már, bár!? lehet hogy még én is ebben szellemben indultam, ha így visszagondolok, csak akkor már nem járt érte vörös csillag!

zozo

Céges időmben volt egy okos nagyfőnök, aki tudta a megoldást.
TMK-ban voltam.
Kérdése:

-Aztán mikor indul már a gép, meddig tökölnek? -mi a probléma?
-Egy új alkatrészt kell esztergálnunk hozzá, aztán holnap beszerelés és a déli órákban indulhat is.
- és esztergálják már az az alkatrész?
-Természetesen, egy emberemnek ez a mai feladata, tart, ameddig tart... ma befejezi.
-Tegyen oda még egy embert! -ez sürgős!

jani300

A Tanu című filmet láttad ?
Ott építenek egy gátőrházat ... Nézd meg ,érdemes .
Egyébként a keze alá dolgoztak a sztahanovistának többen ,én úgy tudom .

KoLa

A "Legényanya" is is hasonló műremek vicces formában!

KoLa

Mifelénk is száll egy hasonló anekdóta az időben.

A TSZ' melléküzemágában oszlopos fúrógépen pittler-fejjel akartak menetet metszeni, de az itteni szakemberek, nem igazán látták át a működési elvét...
Pár óra után jött a főnök: Na mér' állnak itt emberek!
A szerény válasz az volt hogy: Nem bírunk a pittler fejjel!
A válasz: Na küldjék be hozzám, majd én eligazítom!
[#nyes]