Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Virbo

Köszi, az ilyen gyakorlatias infók amik nekem hasznosak.
Gondolom azok a szárak azért néha fel is melegszenek... :)

Virbo

Nekem a kéziszánom be lett hántolva. Talán a lötyögés részét ki lehet védeni fúrógép + villás tekerentyű használatával.

A nagyobb gondot a késgeometria jelenti számomra, a kapott felület minőségével kapcsolatban. De ez egy beragasztott hüvelynél még nem is feltétlenül baj.

Virbo

Talán a nagyobb átmérőn történő nagyobb forgácsolási sebesség lehet előny, esetleg merevebb késsel oda lehetne férni. Biztos hogy lehet kapni hengeres külsővel is kúpot, utána fogok járni ezeknek.

Mint ötlet mindenesetre jó amit írtál, ha megjön az anyagom átgondolom mit tudok megvalósítania  gépen.

Illetve ha esetleg valakinek megvan milyen hosszú gyárilag az E2N hüvelye, meg tudná mondani. Az enyém már rövidebb mint volt, szerintem előttem is dörzsárazhatták.

Az jutott még eszembe, hogy vajon el lehetne-e gondolkozni hogy hosszabb hüvelyt használjon az ember (az orsó anya párosom is cserés....). Kellene még egy 30mm hogy az útmérőt könnyebben fel lehessen szerelni...
Ez okozhat gondot vajon támasztásnál?

koferi

Keresek műszaki műanyagot ami ragasztható.
Poliamiddal és POM -al dolgozom, de azok nem ragaszthatóak.
Valami hasonlóra lenne szükségem, ragaszthatóban.
Talán a PVC?
Fehér színű kellene.
Van ötletetek milyen anyagot és mivel lehetne jól ragasztani?

RJancsi

Biztos igazad van, de itt azt írják, hogy a POM kifejezetten könnyen ragasztható.

koferi

Köszi megpróbálom, valamiért nekem nem sukerült.

koferi

Kipróbáltam két darab POM-c, Loctite 401 pillanatragasztó összepréselve.
Ellenállás nélkül szétjött és a ragasztófilm mint egy fólia kivehető volt.

Szalai György

koferi

Az én anyagom POM-C ami nem tudom miben különbözik a sima POM-tól. Utánanézek.

xg2w6ib9x

A papír mindent elbír.
A fiam pár éve használt egy Loctite tömítő pasztát egy robogó karburátrához, amiről fennen hirdette a cég, hogy mennyire benzin-álló. Aztán félnapig takarította a csoda paszta bemosódott maradékát a fúvókákból, meg mindenhonnan.
Utána nézett utólag motoros fórumokon, ugyanerről számoltak be mások is.
Én Loctite menetrögzítő pasztával jártam úgy, hogy rendszeresen eldugult a tubus, mert folyamatosan csomósodott a benne lévő folyadék.
Pedig arról is csupa szépet és jót írtak.
Azóta olcsó kínait használok, ami nem csomósodik....

ezsolt74

A POM-ot festeni sem lehet, a festékek egyszerűen nem maradnak meg rajta. A munkahelyemen festékekkel foglalkozunk, de a még a speciális festékek ,bármilyen előkezeléssel, de még edzővel sem maradtak meg rajta.

hostya

Nem vagy egyedül ezzel a POM ragasztós kérdéssel.

Nekem sem sikerült még POM-ot megfelelően ragasztani, a gondos felület előkészítés ellenére sem..
Próbáltam a POM-ot.. PA-val, PE-vel,PVC-vel, fémmel ragasztani különböző ragasztókkal.. -Pillanatragasztó(Loctite)
-Két komponensű (Loctite,UHU,BISON,UVERAPID,PATTEX)
-PALMATEX
Mindegyikkel megragadt, de rövid használat után mindig a POM-tól vált el a ragasztó..

Vetesi75

Évekkel ezelőtt a munkahelyemen próbálkoztunk POM-C ragasztással, többféle hozzá ajánlott termékkel is. Műszaki szempontból használható, megbízható kötést nem sikerült létrehoznunk. (A helyszíni próbák során volt, hogy a ragasztót gyártó cég mérnökének sem, pedig bevetett mindenféle csodaszert...) A móka vége betétanyás, csavaros rögzítés lett.

Rabb Ferenc

Minden híreszteléssel ellentétben a POM rosszul ragasztható, akárcsak a PE, PP, PTFE és a szilikonok.

Csak akkor alakul ki CA ragasztóval megfelelő kötés, ha előtte pl Loctite 770 primerrel kezeled. Egyébként van többféle primer is. Ez aktiválja a felületet maximum egy-két órára. Felhordás után meg kell várni a száradását (oldószeres) és akár az általad említett 401-el is jól ragasztható. Ha mindkét darab POM akkor mindkettőt kezelni kell a 770-el. Így előkezelve a kötés max 30 másodpercen belül kialakul.

A PVC akár FERROBOND-al is nagyon erősen ragasztható, mint általában a többi műanyag is - kivéve a fentebb felsoroltakat.

Vetesi75

Poliamid, PA6. Létezik szinte minden színben.