Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

xt6xapyr2

Még van hozzá egy késtartó nóniusszal

designr

Az E3N alkatrészek külön-külön nagyon drágák..
Itt a fórumon is felszisszentünk mikor valaki egy késtartós kéziszánt feltett 70 ezerért..egy szegnyereg kb 140 ezer..és legtöbbször nem is kapni külön ezeket..Sokkal többe van ha igy akarod összeszedni..

xt6xapyr2

Köszünüm a hozzászólásokat,úgy döntöttem eladom,amennyiért vettem,már meg is van rá a vevő.Megjegyzem ez nem egy hobbista által összerekott gép,ennek minden "porcikája" E3N!!!

ywathzay

Jól teszed ha megszabadulsz tőle. Ez egy nem hobbista szinten rozsdás ágyazat, szegnyereg.... Mit rakott össze az illető? Ha a főorsóház belül is olyan mint kívül... ha ez így lenne komplett gép, még akkor is horror mennyiségű meló van vele.

xt6xapyr2

Köszönöm a hozzászólásokat,úgy döntöttem eladom annyiért amennyiért vettem,már meg is van rá a vevőm.Megjegyzem ez nem egy hobbista által összerakott gép,ennek minden "porcikája" E3N.

Lacibácsi

Jól döntöttél hogy nem állsz neki. A rozsdát nem tartom problémásnak, de amennyire alálátok a piszoknak, elég kopott a festése ami arra utal hogy sokat használták. Ha így van, akkor még a meglévő dolgokkal is kellhet foglalkozni.

Sok mindent le lehet gyártani, ha van öntödei lehetőség és egy jól felszerelt gépműhely, és hozzáértés, de ennyi alkatrésznél a ráfordított rengeteg munka már nem kifizetődő. Max egy-két beszerezhetetlen alkatrésznek állnék neki.

Csak az érdekesség miatt kérdezem, hogy tudod esetleg mi volt a sorsa ennek a gépnek? Nem így szokták szétlopni, először a szegnyereg tűnik el, mert azt csak le kell húzni, és jó lesz a faesztergára. És ha a lábát ellopják az meg pláne feltűnő[#kacsint]

Teaway

Senki sem írt olyant neked, hogy ez egy hobbista által összerakott gép lenne.

xt6xapyr2

Ennek a gépnek az lesz a típusa amit TE adsz neki..

A képek alapján ez egy/több gyári eszterga fődarabjaiból, hobbista által összeállított gép.Ezt a hozzászólást Hostya 2628 fórumtárs írta nekem...

hostya

Pontosítsunk..!! [#ejnye1]
NEM neked írtam..

Én ezt írtam: @Czegledi70-nek a #45964 -es hozzászólásomban.

• hostya | 2630    Válasz erre      2021-02-04 09:03:34      ≡ Műveletek  |  [45964] [⫘]

Ennek a gépnek az lesz a típusa amit TE adsz neki..

A képek alapján ez egy/több gyári eszterga fődarabjaiból, hobbista által összeállított gép.

[Előzmény:] Czegledi70, 2021-02-03 17:01:18 [45962]

xt6xapyr2

Elnézést kérek hostyától,benéztem a dolgot.
Mégegyszer bocsi.

Balazs92

Üdv. Csinált már valaki hagyományos eszterga hátsó késtartójára négy késes késtartót? Gondolkozom rajta, hogy meg kéne próbálni. Hátha van valakinek tapasztalata. Köszönöm előre is

08j8z9yey

Tisztelettel érdeklődnék, hogy a főorsó forgását mérve, mágneses érzékelővel leveszem a jelet és arduino-val szeretném ezt a jeletsokszorozni. Vagyis egy jelből  pl. 2-3 jelet csinálni a kimeneten, amivel a keresztszán menetes orsóját szeretném hajtani. A delay nem jó megoldás , mert áll a proci, míg tart a delay....  a pulseIn -el mértem az impulzus idelyét, de nem sikerült egy jelből ugyanazon idő alatt, kettő - három jelet készíteni....

Lenne valakinek ötlete?

Köszönöm előre is!

Szedlay Pál

Tibor!
Én sokakkal ellentétben szeretlek a stílusoddal együtt.
Már nagyon régen ismerjük egymást.
Egy hajszálat beraktam a csavar mögé, ilyen.
Szóval ha van a csavaron szennyeződés az lehetséges, egy igen csekély légyrossz is hatalmas ekkora felbontásban, nagyításban.
Majd ha pontosan kész a mérőrendszer, alakul, akkor visszatérünk a problémára..
Nem egyszerű mérni ezt a dimenziót sem.

Szedlay Pál

Kedves hozzászóló!

Nyugodtan tanuld meg a szakmámat, és én is azt tanulok amit akarok.
Akár hiszed, akár nem, az életemben egészen sok mindent megtanultam már.
Angolul remélem tudsz, mert ha igen, nagyon sok anyag van fent az interneten. Nem kell ahhoz szakiskola, hogy valaminek egy részletét megtanuld, hozzáállás és nagy segg, utána meg kudarc tűrés.
Egy csavar gyártása egészen addig amíg nem ütközik törvénybe nem illegális, akár milyen furcsának is tűnik.
Ha te kenyeret sütsz, hidd el nem visznek el a rendőrök, mert hamisítottál.
És én sem szeretnék hamisítani csak úgy nevezett kompatibilist gyártani.
Ennyi a csavar meséje.

Szedlay Pál

Kedves István!

Nem akarok semmit sem hamisítani, soha nem tettem és nem is fogok.
Vannak termékek amiknek az ára irreálisan magas.
Szerintem egy fogászati abutment aminek az előállítása 5 perc 30 másodperc egy jobb hosszesztergán 58.000Ft, az nagyon erősen túlárazott.
Ez 700.000Ft óránként.
Egy ilyen eszterga max 30 millió.
Az túlzás hogy ezt az árat 42 óra alatt kitermelje.
Ti nem látjátok ennek a piacnak a hátterét.