Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Mondjuk egy áttétes májrák az már baj, ez csak egy megoldandó feladat. [#nyes]

fektiforg

JA - egyszerűsítve :
Anyaghoz - megfelelő szerszám
Pontossághoz, tűréshez - gép, ellenőrző eszköz

KoLa

JA!Akkor tudnál ilyen tőcsavart is készíteni, ha akarnál? TiAl6V4 anyagból?
Ez ám hosszabb vagy 8-10 mm-el és alakos,lapolt mert kulccsal meg lehet fogni a meghúzáshoz,és alámetszéses, hogy ragadjon rá az új!
Láttam egy pillanatra!!! mert van egy ilyenem Svájcból.
Csakhogy előtte egy hónapig, valamilyen imbuszkulcsos záródugó volt betekerve ezzel a menettel...az se kutya!
Gondolom a sterilizálás az csak néhány perc, és újrahasznosítható!
De így utólag, aki elmegy a fogorvoshoz és retteg hogy majd, fáj vagy nem fáj?az nem látja át ezt a technológiai hátteret, még akkor sem ha esztergályos[#nyes]
A Szedlay Pali szerintem csak a mikroszkópját teszteli! hülye lenne ilyen kis csavarokkal küszködni! a sorozat gyártot mindíg olcsóbban jön ki a végén, még ha svájci is.
Nem tudom van itt valaki aki ezt az anyagot TiAl6V4 napi szinten esztergálja, kéne némi tapasztalat a forgácsolhatóságáról ahhoz hogy belekezdjünk M2-es külső menetbe.
A net lenne a következő, hogy rákeresek! de ide nem írt senki ezzel kapcsolatban, vagyis, volt valakinek titkos rálátása...[#t133p45851#]

designr

Ha szabványos akkor kapható..könnyű, erős, semmi sem árt neki..Bár azt hiszem az enyém csak grade 4

jani300

Hát most meglepődtem , a saját szerszámom a metszőtartó ,használtam már .
A kép alapján viszont nem csúszhat ...
Holnap megnézem ,csak most kerestem a képeket , és meglepi lett belőle [#nemtudom]

jani300

Basszus rájöttem ,öregszem ... :)

fektiforg

Nem tudnám, mert a feltételek nem adottak.
Koromnál fogva , kevésbé viselem a kihívást  :)

nincs : "Anyaghoz - megfelelő szerszám
Pontossághoz, tűréshez - gép, ellenőrző eszköz"
Svájcban is emberek készítik, megfelelő berendezéseken,
ami biztos elsajátítható...
Szedlay Pál szerint horror az ára.

Az TiAl6V4 anyag tulajdonságai : HRC 36 , 880-950 MPa stb.

Gyula65

Nem öregszel, csak régebb óta vagy fiatal!
Üdv!

Vetesi75

Amennyiben a sliccelt hüvely a kúphoz tartozik és a csavarfej a metsző befogóhoz, akkor semmi probléma. :)

jani300

[#eljen]
Ja nézegettem az indexen az ötleteket , rajzokat és mindenki fordítva gondolkozik , és megzavartak egy pillanatra :)

Virbo

E2N szegnyereg hüvelyt szeretnék csinálni.
Milyen anyagminőséget javasoltok? C45, 42CrMo4?
Esetleg ezek nemesített verzióját?

Lacibácsi

Valamilyen nemesítettre szavazok, a kúp jobban bírná a strapát.

Virbo

Igen nekem is ez volt az első gondolatom. Sajnos nincs tapasztalatom ilyen anyaggal, pl egy dörzsár vajon "viszi"? Vagy egy mezei HSS maró?

Lacibácsi

Igen, viszi. Kicsit jobban ellenáll, de azért hagyja magát[#kacsint]

rx80bs30x

Sziasztok, egy ideje kerülgetem itthon ezt a könyvet:

V. A. Szlepinyin - Az esztergálás alapismeretei

2 részletbe lett kinyomtatva és lefűzve, hogy könnyebben lehessen használni. :)
Szóval szeretném ajándékba felajánlani egy lelkes kezdőnek, aki jó hasznát tudná venni.
Átvehető Sopron mellett, vagy postán megbeszélés szerint.