Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

De tudom (már).
20 a gépeken lévőkkel együtt .
És a kusongon tényleg a négypofás van fent , most .
Labilis lenne nagyon az a torony :)

PSoft

Azt hittem több lesz! :(

Úgy...hatot/hetet én is össze tudnék számolni.
Ebben bent van az is, amit régebben karácsonyfatalpnak szoktam használni. :)

5bu0hcyd

Sziasztok,
valaki esetleg szedett szét e1n lakatszekrényt és esetleg pár képpel dokumentálta ?

Ha van valakinek ilyen képe kérem ossza meg velem is.
Köszönöm :)

fisrcxuk3

Nyertél! Nálam síktárcsával is csak 16.

jani300

Hát izé ... Ami képen lévő helyen látszik ,ugye ,az ott húsz :)
A három síktárcsát nem is számoltam , nem lenne fer részemről .
Ha a szomszéd Feri nem indul , szerintem dobogós helyre lenne esélyem .
Meg egystócba nem is merném rakni ... :)

jani300

Nem nyertem ,csak beszélgettünk .
Elvagyok itt , de gondolom nem mindenki örül nekem ,de hát ez van .
Holnap úgyse igen leszek ,jön a fiam ,lukas a suzuki ...

hostya

Szia!

Nekem E1 típusú gépem van, ez a gép az E1N elődje.
A lakatszekrény (tudtommal) mindkét típusnál megegyezik..
Anno a felújításkor készítettem néhány képet.

5bu0hcyd

KoLa

Szép kis vastelep![#eljen]Nekem talán jó ha van tíz db tokmány, négy gépre, ezeket használom, mikor melyik a célszerű.
Az E-400-hoz például, használok 250-es, 3 és 4 pofást, 200-as, 3 és 4 pofást, és egy 320as külön pofást, ez nem egyenlő a síktárcsával!és ennyi! viszont a pofakészletek megsokszorozzák ezeknek az alap tokmányoknak az értékét a használhatóság szintjén.
A tokmányok gyorsan cserélhetőek a bajonettzáras felfogatással,...és!rögtön hadra fogható állapotban tartom őket.
A 200-as hidraulikus tokmányhoz is gyűlnek már a puhapofa és mindenféle készletek...
Az EU-cncém Orosz, a legkedveltebb, legerősebb, legfaszább 250/3 tokmányához is sikerült már vennem 5 garnitúra pofát a nyíregyházi volt 'kgst' piacon.
Ez még megérdemel néhány szót: ez a tokmány nagyon meg lett tervezve és gyártva!
A Tos hasonló tokmánya nem ilyen masszív, a diónak könnyen letörik a foga mert egyenes fogazású, nem kúpos,talán ezért.
Ezek a ruszkik' azé! tudnak brutálisat készíteni!
Azóta sem találtam sehol eladót, talán orosz oldalakon lehetne keresgélni, de a krasznij plósagy-os tudásommal nehéz.

jani300

Tos és magyar tokmányom az van ami néhány egyforma és egymásközt cserélhetők a pofái .
Vannak sokféle hegesztett pofások is amik nem egyformák , de hátlapon vannak bármikor fel lehet tenni .
Az a félbeszedhető ,aminek hátlap sem kell olyan is van 3 pofás komplett pofakészlettel ,hirdettem de nem kellett , utána úgy döntöttem akkor marad ,nem eladó . Adtam el egész jókat is itt , van már elég ,legalább nem rozsdál nálam .
Az az orosz érdekel . Van valami 250 esem azt hiszem , de abba semmi más pofa nem stimmel . az tetszett nekem is ,erős széles pofái vannak .
Ha van róla képed kíváncsi lennék arra az orosz tokmányra ,az emblémájára , lehet van olyanom .
Most váltok ,valami más irányba , megelégeltem nagyon egy simlis erőszakos jóembert ,akivel azért eddig valami módon együtt működtünk ugyan de befejeztem ,csak nem akarja érteni . A héten igazából nem is dolgoztam másnak ,csak rendezgetem a soraim , éppen ideje .

fisrcxuk3

Nekem sem azért van ennyi tokmány ,mert kell a 2 gépre. Csak hát nekem is volt gubis jó pár évem, összejött.
Én szeretem a tos-t, minden kapható bele.Még egy sem rosszt be.

jani300

Ehhez a fajtához nem muszáj hátlap ,de arra is fel lehet tenni .
Kikerestem a képeim .

KoLa

Kezd már kihűlni a műhely!

jani300

Köszönöm ! Ennyire azért nem volt sürgős .
Fogalmam sincsen hol lehet az a tokmány , de előkeresem .

Motoros

Sokáig nézegettem ezt a képet és egészen megnyugodtam.
Ha nagy ritkán az asszony bejön a műhelyembe (10 évben egyszer) akkor fennhangon megkérdi: mi ez a sok klump itten?
Ezután csak a Te képed fogom Neki megmutatni.... aztán húzhat kifelé[#nyes]