Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

A hamisítást a törvény bünteti.
Ha koppintani akarsz akkor csináld jobbra, szebbre, csak úgy van értelme.

Ahhoz, hogy 2 századon belül legyél köszörülni kellene meneteket, vagy különben össze sem tudnád tekerni az anyájával.

svejk

Tehát tűrésmezők és a felületi érdesség szoros kapcsolatban állnak egymással.

36u2gxpt3

sziasztok,

implantátum gyártásra közvetlenül van rálátásom, ezeket a finom meneteket úgy marják illetve esztergálják svájci típusú hosszesztergákon Grade5 titánból, nem tudom pontosan a minőséget hirtelen, de ez a legmagasabb, orvosi minőségű.
Utána még történik vele 5-8 féle eljárás mire szájba kerül, többek közt sorjázás speciális koptató gépekben speciális anyagokkal, hőkezelés, felületkezelés, stb.
Én is azt hittem, hogy biztosan nem esztergálják illetve marják, hát de, csak k. gyors és pontos gépeken, egyedi szerszámokkal, amivel nem tudsz versenyezni, ha nem olyanod van.
A mérése ezeknek projektoros mérőgépen történik prototípus állapotban, sorozatgyártásnál hitelesített kaliberrel.

svejk

No!
Mindig felbukkan itt olyan fórumtárs aki tudja a tutit az adott témában. [#eljen]
Ezért szeretem ezt az fórumot.

svejk

Nálunk Magyarországon is van ilyen üzem?

36u2gxpt3

Magyarországon dolgozom és van közvetlen rálátásom.. többet nem árulhatok el. :)

svejk

D.Laci

Elég jól látszik a  menet kifutásnál, hogy mángorlással készül.
Valamelyik műsorban mutatták, " Hogyan csinálják?, vagy Hogyan készül?"

7cim5mm0

"A hamisítást a törvény bünteti."

Hát igen.
Végigolvasva ezt a csavar témát kicsit ez az érzésem.

A hozzászólók ne gondolkozzanak azon, hogy ez mi, csak mondják meg a gyors és gazdaságos gyártási módszert.

Gondolom a kérdező is szívesen ismertetné szakmai körökben a gyors és gazdaságos beépítési módszert.

Értek én mindent, de mint ahogy a kérdező szakmáját kitanulhatja bárki, úgy a forgácsolást is... Hajrá! :)

TBS-TEAM

Implant gyártás CNC-vel történik [#vigyor0]
Milliárdos beruházások

József

zozo

Ezek a kép alapján mérések nem érnek semmit, ha nem csak egy szelete van a csavarnak, a középpontjában.
Ha az egész csavar van fényképezve, akkor az emelkedés miatt
hamis az egész profilkép, így méregetni sem érdemes.

zozo

Nem középpontjában, hanem középvonalában. Mittomén én, mondjuk egy egy tized mm-es szeletre gondolok. Az már gyakorlatilag hiteles képet mutatna a menetprofilról.

D.Laci

Jól mondod![#eljen]
Ez csak megközelítő mérésnek jó.
Sajnos eddig ahány képvolt annyi féle profilt láthatunk.

Azért megjegyezném, hogy az eredetit és a másolatot azért össze lehetne így hasonlítani.

8v9esubsb

Sziasztok!

Érdeklődnék SK 360-as eszterga gépkönyve megvan -e valakinek?
Most vásároltam egyet, nagyon megköszönném ha tudnátok küldeni.PDF-be vagy linket ahonnan letölthetem .
Előre is köszönöm : Cser Zoltán

Gyula65

Sajnos csak fizetőst találtam:
https://sasgep.hu/hu/termek/1575/gepkonyvek-eszterga

Remélem valaki kedvezőbb lehetőséget kínál!
Üdv!