Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Ugye csak odamentél a fogorvoshoz és a kezedbe adta a 3500-Ft-os csavart és semmi mást nem tett, és így jött ki a 8,5 szorzó [#kacsint] és mindenki [#nevetes1]
József

Szedlay Pál

Mennyibe kerül egy ilyen mángorló szerszám??? Ami +-0,01mm pontosságra mángorolja a titánötvözetet???
Ki gyártja le a szerszámot és ki a csavart????

ywathzay

Ez meddő vita lenne.... nekem lössz fogam, neki meg pénze. Cserekereskedelem. Pont.

ywathzay

Ha ismert a pontos feladat, el lehet kezdeni a megoldást kidolgozni. Minden bizonnyal vannak korlátok, de széles a lehetőségek tárháza.

svejk

Biztos 2 század a tűrés?
Mindegyik méretnél?

TBS-TEAM

Csak hangosan gondolkoztam [#conf] mindkét félnek jól kell járnia mert másképp nem működik.
Enni kell [#kacsint]
József

Szedlay Pál

Bárki lehet fogorvos és fogtechnikus is.
Ez pont egy olyan szakma, mint a többi.
Itt is vannak olyanok mit a SVEJK, csupa nagybetűvel és sorolhjatnám még az enbereket akik segítettek, "Sneci[#szeret]"
Viszont szerintem nagyon elkanyrodtunk a menettől.

Szedlay Pál

Nem tudom, ha te egy festményt akarsz hamisítani akkor mekkora tűrést engedsz meg magadnak???

Szedlay Pál

Ez tetszik!!!!
Nem azzal foglalkozunk mire való a csavar, hanem azzal, hogyan tudjuk megvalósítani.
Ez egy nagyon pozitív látásmód.
Hol kellene elindulni???
Gondolom kellene a századra pontos méret, anyagminőség.
Az anyagminőség az nem kétséges, az TiAl6V4 minőség kiindulási félgyártmány minőség, átmérő változhat, 3mm-6mm.

Szedlay Pál

TBS-TEAM

Az alapanyag beszerzése.
A csavartest méretre vágás.
Fej kialakítás több lépcső Zömítés-sajtolásos kialakítás.
Menet kialakítás álltalában préselési tecnikával.
Hőkezelés sterilizálás stb..

Ráadásúl az anyag szívossága olyan óriási terhelést mér a megmunkáló szerszámokra melyek pótlása is óriási költség a méretpontosság tartása miatt.

Ilyen kis méretben több ezres db-számban lehetne levinni a
3500.-Ft-os árat alacsonyabbra talán.
Nem érdemes rajta rágódni sokat.
József

Szedlay Pál

Köszönöm válaszod!
Nem rágódtam, elmélkedtem.
Sokan az 1000Ft-os csirkemellhúst is soknak gondolják és nem értik miért kerül egy vagyonba a foguk.
Pedig egy kicsi csavar amit alig látni 3500Ft a boltban.
Ez még nincs szájba. Amíg addig eljut lesz 10e Foritnt.

Késő van , nem is érdemes erről beszélni.
Már megint arről megy a diskurzus, mit, mennyiért és miért.

Láttál már egy kenőanyagot, egy kést , egy megmunkálási stratégiát????

Semmivel nem lettem okosabb mint 3 nappal ezelőtt.
Illetve ez nem igaz, ez is egy tanulság, ami itt a hozzászólás.

Szedlay Pál

Bocsássatok meg én is csak most kapizsgálom a dolgokat.
Ezért úgy érzem hibázom, de szügségem van rátok, a szakmai segítségetekre, mert nélkületek nem sikerülhet.
Sajnos rá kell jöjjek rosszból nem lehet várat építeni.
Ezt az objektívet kértem a szülinapomra és egészen más mint amit eddig tesztelhettem. Ez még sehol sincs a végleges pontossághoz, de sokkal jobb, egészen más.
Számítok ezek után is a segítőkész hozzászólátosokra.

TBS-TEAM

Így készűl a csavar videó [#kacsint]

József

000000000

Némi ellentmondást látok ezeken a projektor képeken, ugyanis szemmel láthatóan ezek a profilok messze vannak a +- 0.01 mm-es tűrésmező szélességtől, szinte ahány, annyi féle/fajta alakzat. Mik azok a szöszök, kitüremkedések a menet felületén? Vagy ez egy selejtes csavar, és elrettentő példának tetted fel?

Egyébként felajánlom a segítségemet egy olyan Robsy menetprofil digitalizáló célmérés kapcsán, amivel egy etelont bemérve össze lehet hasonlítani egy legyártott vagy másik példány geometriai eltéréseit. A gyártással kapcsolatban is (CNC eszterga, szerszám kialakítás, technológia) lennének ötleteim, de fogalmam sincs, milyen rendszered van jelenleg ehhez a feladathoz, és azzal eddig mit értél el.