Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Erre nem válaszolok.
Mert a kúpos csavarok a fogászatban nem 2mm átmérőjűek, viszont az implantátumban van egy belső menet, ez lehet az!talán.
Van ebből átmeneti dugó jellegű, menetes furat lezáró, ezt aztán felváltja majd a végleges elem, amire ragasztják a fogat! Talán?
Sajnos a fogtechnikus jegeli az infókat![#nemtudom]

Szedlay Pál

Ez egy implantátumcsavar belsejébe illeszkedő csavar, azért ilyen kicsi, de van kisebb is. A legkisebb 1,2mm-es

KoLa

Közben megérkeztek az infók!
Így kellett volna kezdeni tegnap.

Szedlay Pál

Akkor ha neked ez az infó segít, akkor mond el légyszíves, hogy miért.
Mit tesz hozzá ez a megmunkálás technológiájához.
Ha ez egy óra csavar lenne, akkor másképpen kéne megmunkálni??

KoLa

Ezeket nehéz lesz legyártani!
Mángorolni kell, présszerszámmal.Az hatékony.
Ebben a méretben lehetséges kézi működtetés is.

Vetesi75

Orvosi meg élelmiszeripari cuccokhoz úgy tudom nem megengedett a képlékeny alakítással készített menet, mert nem steril.

Szedlay Pál

Miért nem lehet cncesztergán legyártani????
Sokkal olcsóbb kisszériában mint egy mángorlószerszám.
Egyszer kellett 50.000 csavar vasból na azt mángorolták és fillérekből megvolt.
Érdekes volt a technológia, elmesélem.
Kellett egy műanyag tárgy amiben volt egy rögzítő anya.
Az anya egy 0,5mm-es huzalból készült rugó volt.
Ez volt beragasztva a műanyagba ebbe kelett a cavar.
Na ezt megszerkesztették és lemángorolták 20 fillér / darab.
Nagyon jól működött és olcsón.
De ez századra tűrt termék.
Ez olyan mint a C7-es tűrésű orsó és a C3-as finomra köszörült.

KoLa

Az ócska csavarokat 2mm-es átmérőben, mángorlással állítják elő! nem küszködünk metszővel vagy cnc menetvágással, hülyeség!
Az csak némely egyedi daraboknál lehet kérdés!
Ez a mángorlás nem forgó mozgás!
Keresek valami videót az egyszerűbb.

Vetesi75

Bár ez lehet hozzátartozhat az egészséges "szájbaci" flórához...

KoLa

Akkor úgy néz ki hogy minden ok!
Csak beszélgettünk?

Vetesi75

Nagyon kicsi alkatrészekre nagy szériáknál azért esztergálják rá sokszor a menetet is, mert ha leesik a gépről, macerás még egyszer megfogni. Az kommersz csavarokat pedig nem esztergálják.

Szedlay Pál

Én fogtechnikus vagyok és nem fém megmunkáló szakember.
Ez jó, de nem köt le szellemileg, kell még egy kis plussz. Ezért kitalálok magamnak dolgokat.
Nem pénzért, hanem mert imádok tanulni és megvalósítani valamit.
Ezt sem a pénzért teszem, hanem azért mert érdekel.
Közel 60 évesen én már nem akarom megváltani a világot, de jó látni, hogy halad a tudomány és egy kicsit része lenni az jó érzés.
Ha nem tudom megvalósítani az sem baj, nem veszek vele semmit, csak pár órát az életemből amit erre szántam.
Viszont ezt a pár órát élveztem, örömmel töltött el és feltöltődtem. Nekem már nem kell több az élettől cak az, hogy azzal töltsem az időmet, ami örömet okoz, és ez most pont ilyen.

ywathzay

Mármint ennyit adnak érte? Nekem épp 2 napja 30ezeret számlázott ki egy ilyenért a fogorvos.[#zavart2]

Szedlay Pál

És ez probléma??? Neked megérte, te megvetted, korrekt üzletet.

ywathzay

Ööööö, nekem megéri? Lesz ott is fogam ahol most nincs. Neki megéri? Remélem kijön abból a 8,5 szorzós haszonkulcsból!  
Persze egy óra alatt legyártani 50db-ot sem lenne rossz dolog. Én biztos mángorolnám, a menetvágásnál a kés nyom, a munkadarab ki akar hajolni, a felületi érdesség ha kell korrigálható. Egy jó minőségű keményfém mángorló szerszám, akár kézzel hajtott eszközben, gyors és pontos eredményt adhat.