Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Ördögöd van, ebből indultam ki.

Szedlay Pál

Pontosan így van, az anyamenet is speciális és az ehhez passzoló orsómenetet kell kialakítani.

Szedlay Pál

Egyébként 3500Ft egy csavar. Ha nem ennyi lenne nem is foglalkoznék vele.

KoLa

Humor:
Jóember! én csak vicceltem!
Mindent látok, igaz már csak nagyítóval, de azt tudjuk hogy a skála előtt, mást is kell látni!

Szedlay Pál

Itt az egész csavar. Még torzít a rendszer ezért nem akartam nagyon méreteket közölni. Kb. 1 hónap múlva már tudok hitelesen mérni. Nem egyszerű egy digitális optikai mérőgépet összerakni.

KoLa

Hány db-ra lenne szükséged?

KoLa

Ez valami fogászati eszköz, rozsdamentes acélból?

zozo

Próbáltál már bele mezei M2-es csavart? Szinte azonos méretei vannak. Nem hiszek ebben a speciális menetben, életszerűtlennek tűnik.

KoLa

Az eredeti képet méretezted le?
Most van egy jobb!

KoLa

Akkor a fekete rész a lényeg.( má' kérdeztem tegnap )
Pont a menetárok rádiusz olyan béna', akkor ezt metszővel vágták!kopott metsző okozhat ilyen szabálytalanságot.

svejk

Vagy direkt ilyen nehogy levegő maradhasson a csavar és a szövet/csont között vagy a tapadást növeli.

Vagy ez nem implantátum  csavar?
Igaz, azok kúposak szoktak lenni, meg talán vastagabbak is.

Szedlay Pál

Köszönöm fáradozásodat. De erre van egy speciális program ami minden alkatrésznél hasonló módon elvégzi a műveletet, a tűréseket te adod meg. Így oldható meg, hogy ne menjen ki selejt a gyártásból. A program meg van csak a hitelesítő lemez még nem érkezett meg olaszolszágból így a mérési eredmények sem lehetnek pontosak. Próbáltam már legyártatni és van is ehhez speciális mérőgép.
Itt egy példa használtan, szívesen beneveznék rá, láttam mérni vele, kurva jó.
De, van egy kis gond, az ára, még használtan is..
https://www.ebay.de/itm/164195619118
Viszont valahogy megkell mérni szerencsétlen darabot és egy tolómérővel sajnos ezt nem lehet.

Vetesi75

A menetemelkedést ritkán cifrázzák, de a spec. profil az gyakori (pl. műanyagipari betéteknél). Ez az emelkedés közel áll az 1"/60-hoz.

Szedlay Pál

De ez implantátum csavar és ezen kívül még van legalább 50 féle mind más és más.
Amúgy meg a TiAl6V4 anyagot nem olyan egyszerű századra megmunkálni.
Legelső feladat hitelesen mérni a méreteket.

Szedlay Pál

Nem kell belepróbálni ez a dolog lényege. +- 0,01 belül kell gyártani a megadott geometriát mitnt egy "hülye". Ez egy utángyártás, ahol nem kérdezzük lehet-e ezt vagy azt. Pont olyat kell csinálni mint az eredeti, nagyon kicsi tűrésekkel.