Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

zozo

Valami speciális felhasználása van?  Csak mert az M2 emelkedése 0,4, a magátmérő 1.5.
Lehet, valami kínai metszővel csinálták, azért ilyen kajla.[#nyes]

Arra a videóra kiváncsi lennék, ahol M5 menetlapkával vágsz menetet 2 mm átmérőjű anyagra.

KoLa

Ezeket a méreteket valamilyen optikai mérőgéppel vetted le?

KoLa

[#eljen] na ezt én is megnézném!

KoLa

Különben az hogy a külső csúcsprofil is rádiuszos, mángorlásra, utal, vagy mángorló prés szerszámra.

svejk

Gondolom a menettőrádiusz alapján gondolt az M5 lapkára.

(Köszönjük Fektiforg! [#worship] :) )

svejk

Van egyébként itt olyan fórumtársunk akinek egy ilyen csak ujjgyakorlat.
Persze valószínű nem azzal az említett lapkával.

KoLa

Ki lehet az?[#nemtudom]de,kíváncsi vagyok, tanulnék tőle!
Mivel ezt a menetet alig látom, csak tapogatózok a nagyító után![#nevetes1]

KoLa

Hoppá! melyik az anyag? a fehér vagy a fekete, mert az egyik rádiusz elég béna, az csak úgy adódott az anyagmennyiségtől a végén!

svejk

[#838@tóthz]  biztosan.

D.Laci

"Átmérő 1,96mm , orsómenet tő rádiusz 0,11mm, az ármérőn 0,5mm"
Aránytalanak érzem a méreteket 0.5mm az kicsit soknak tűnik.

D.Laci

Méregetem egy kicsit.

9pk59nuy

Ha már svejk tetemre hívott, akkor megkérdezném, hogy mifene alkatrész lehet az, aminek 2mm-es menete van, és nem lehet helyettesíteni csavarbolti metrikus termékekkel? Talán az anyamenet egy bonyolult alkatrész elválaszthatatlan tartozéka?

Humor:
Kola nem látja a munkadarabot? Nem is kell! A skálákon jól látszik a kés hegyének a pozíciója. [#nyes]

Szedlay Pál

Zozó!

Fogalmam sincs hogyan kell és mivel menetet vágni.
De valahol elkell kezdeni a tanulást.
A felhasználás speciális és lehet hogy a csavart is valamiért egyéni formában gyártják. Majd ha egészen pontosan tudok már mérni akkor már sokkal többet tudok. Egy biztos nem egyszerű egy átmérő 2mm csavaron mérni a menetet. Itt az első kérdés ez hogyan megoldható úgy hogy a gatyád is megmaradjon. HA ez megvan akkor a folyamatos minőség ellenörzés. De próbálkozom már elég rég óta.

KoLa

Egyszer már majdnem találkoztunk tóthz-vel!de meghiúsult, valami bagatell gmail-es gixer' miatt,az egyeztetés alatt, ez az egyik budapesti tali előtt lett volna, az NCT-s tali rémlik!

Szedlay Pál

Igen ez egy optikai rendszer, most építgetem de nem egyszerű nekm is sokat kell még tanuljak mire össze áll. Ez most csak egy hevenyészett mérés volt. Csak egy apró adalék. Egy 31mm*21mm-es kalibráló lemez 80.000Ft. és ez csak egy kalibráló lemez. Nagyon durva árak vannak. Sanos használtan nem találtam. Kínait sem.