Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Köszönöm válaszod! Akik 20 millió forint állami támogatást nyernek hosszesztergára, azokkal nehéz versenyezni. De a tudást nem lehet megnyerni pályázaton. Egy 30 éves fogtechnikusi tudást sem adnak a pályázaton.  Ugye nem hamisítunk, csak hasonlót kompatibilist gyártunk kelet magyarországon. Nagyon sok minedenről tudok, ami nem nyilvános, és senki nem szeretné ha azzá volna, maradjunk ennyiben.

Kisamotors

Van arduino-s topic, ott ez témába vág, itt nemigen.

36u2gxpt3

Teljes mértékben egyet értek azzal, hogy gépet bárki vehet, állami támogatást bárki kaphat. Természetesen kicsit idézőjelben. A szaktudást valóban nem lehet megvenni.
Árajánlatok adása is a feladataim közé tartozik és sokszor jön velem szembe ez a mondat, "hogy ez ennyit nem ér" és "kicsit túl van árazva".
Az én nézőpontom szerint:
Valóban, meg lehetne csinálni olcsóbban, de amikor valaki bemegy egy üzembe, ott van rezsi, van órabére az embereknek, pályázat esetén még a gépeknek is van egy havi költsége ha hitelre vette, plusz ha nem magánvállalkozás, akkor ott van az improduktív állomány is, akit szintén ki kell fizetni... az ő bérük és az általuk elhasznált meleg víz is benne van abban a 15 perc alatt megesztergált semmilyen távtartóban, így hamar lesz 300 forintból 1500 ... :)
Ha valaki ezt nem tudja, vagy nem akarja megfizetni, megy máshova, vagy legyártja saját magának, ezzel sincsen baj, de mire eljut odáig az ember, hogy biztosan kompatibilis alkatrészt gyárt, addigra vásárolt hozzá ellenőrző eszközöket, beleölt xxx munkaórát és utána is folyamatosan foglalkozik vele, tehát az első legyártott csavar nem 300 forint lesz ott sem.
Ezt kompenzálni a végén lehet, ha 100.000 darab csavart legyártasz évente, akkor az 1 csavarra jutó munkaóra egy kicsit kisimítja a dolgot.

000000000

Ha érdekel egy mgoldás a sok közül, akkor csörrenj rám, elmesélem neked, hogy lehet ezt egy 50 Ft-os IC-vel megoldani. Persze előtte tisztázni kell, mit is akarsz pontosan (gondolom egy mezei szinkron hajtást akarsz megvalósítani), mert amit leírtál az kevés és nem egyértelmű információ.

svejk

Hú, ez valami Bantu néger hajszála lehet, már ha tényleg 0,4 mm körül van az emelkedés. :)

000000000

"Haj – Wikipédia

... A lenszőke hajszál vastagsága 0,05 mm, a sötét hajszálé akár 0,2 mm is lehet ..."

svejk

Azért írtam, mert én szőkés vagyok.

svejk

Tudom nem kellene, de azért szóvá teszem.
Van más is akinek szokásává vált, de most épp Te vagy a porondon.
Mostanában többször írtad, egy-egy kérdésre, hogy "csörögj rám, elmondom, segítek..."

Ez egy fórum, arra való hogy kérdezzünk, megvitassunk problémákat, ha tudjuk a megoldást megosszuk.

Mindazonáltal ha végképp nem akarod a publikum előtt kitárni az adott dolgot akkor kattinthatsz az illető nevére és megbeszéled vele magánban.
Bár ez a funkció sem túl etikus, de bevallom már én is éltem vele többször ezzel kerülve hogy a fórumon ne alakuljon ki konfliktus.

svejk

Azt még hozzá kell tenni, hogy bizony vannak akik csak információszerzésre használják a fórumot és adni nem adnak, de hát az megint más kérdés.

KoLa

Nem mai adat, mert már minden hajszálam őszes.
A barna hajszálam (annó kb, 1985ben)0.05mm, az ősz 0.07mm volt.
Az őszült hajszál vastagabb, a szőkét nem tudom.

KoLa

Különben aki ad! az vagy, hobbista' és rögtön megossza a hirtelen eseményeket, vagy tapasztalt öreg róka, aki néha beleszól a fejleményekbe.

KoLa

Grat![#eljen]
Ez a kép már sokkal jobb! Teljesen élesek a kontúrok.

000000000

".. bevallom már én is éltem vele többször ezzel kerülve hogy a fórumon ne alakuljon ki konfliktus."

Akkor te is azt teszed, amit én, egyetértünk. Arról persze lehetne értelmes és objektív vitát nyitni, hogy ez miért lett így a fórumon, de ez egy másik kérdéskör.

fektiforg

Üdv.

Szerintem nem kell ezt túlkomplikálni, ez egy sima M2 -es csavar...
5db menet osztást mértem - 1 menet emelkedés 0.4.

000000000

CSAK az baj, hogy ez az M2 menetes alkatrész TiAl6V4 anyagból van, és beépítik egy emberi fogpótlásba. Ezek a végfelhasználási körülmények és követelmények azért nem kis mértékben bonyolítják, drágítják a gyártást.