Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Látom nincs hozzá osztótárcsád, pedig az kéne.
Nem nehéz használni! ez egy csiga hajtás, tudnod kell az áttételt! mondjuk 40 ( nekem ilyen van )
Egy z40 fogaskerékhez mindig egyszer kell körbefordítani az osztó kallantyút, a többi már matek, ha lesz hozzá osztótárcsád.
40 szer az osztótárcsa osztás, osztva a fogszámmal maradék nélkül kell hogy legyen.

7rugbid8s

Szia KoLa!
Van osztótárcsám hozzá mint a fotón is látszik. Az áttétel 1:90 hez tudom hogy kilehet számolni a különböző osztásokat.De nekem az osztófejhez is megvan a gyári gépkönyv és csak fellapozom kikeresem a táblázatból a kívánt osztást és már tudom is a beállítást, nem kell számolgatnom. Ezért szeretnék a körasztalhoz is egy gyári gépkönyvet.

6rk75uezn

Esetleg nem-e összehasonlítottad már az ugyan csak Danúvia álltal gyártott Tkg 355-ös körasztallal?
Az fent van csuhásnál,letölthető.

6rk75uezn

Bocsánat,az eleve 1:120-as

Gyula65

Soba osztófej 1:90-es áttételű.
Nem használ cserekereket. Cserekerék nélküli adatlapja
megfelelhet neked.Extra osztások nem kivitelezhetők vele, viszont nem kell számolni. Nyugodtan használhatod!
Üdv!

Gyula65

Kiegészítés!
Ezek a furatsorú osztótárcsák kellenek hozzá:
15,16,17,18,19,20
21,23,27,29,31,33
37,39,41,43,47,49
Extra
26,28,30,32,34,37,38,39,41,43,44,46,47,49,51,53,57,59
61,63,67,69,71,73,77,79,81,83,87,89,91,93,97,99

A táblázatban a kivitelezhető lehetséges osztások, ezek használatával valósíthatók meg.
Nem tudom milyen osztótárcsáid vannak. (általában kétoldalasok)
A rendelkezésedre álló osztótárcsáid furatsora, határozza meg az osztási lehetőségeidet.
Üdv!

7rugbid8s

Szia Gyula!
Ezek a furatosztások megvannak az én tárcsáimon is. A fotó amit küldtél elég homályos nem minden látszik rajta. Esetleg ha időd engedi megtennéd, hogy küldenél egy másikat ami élesebb.
Köszönöm.
Üdv. Takács István

Gyula65

Szia, István!
Átküldtem!
Üdv!

7rugbid8s

Szia Gyula!
Megkaptam kicsit jobb a kép. Még egyszer köszönöm szépen a segítséget.
Üdv. István

Lacibácsi

Sziasztok!

Emlékszik-e valaki hogy régebben volt szó itt a fórumon egy furcsa élkiképzésű gyorsacél esztergakésről, amivel puha, kenődős, pucu anyagokat lehetett jó felületi minőséggel esztergálni. Ferde volt a kiképzése, inkább hántotta, hámozta az anyagot, és a forgács hasonlított a racka juh rosszvához [#kacsint]
Remélem érthető volt a nem túl szakmai megfogalmazás[#lookaround]
Nem találom a bejegyzéseket, pedig nagyon sokat kerestem. Ha valaki elmentette, vagy tudja hol találom kérem írja meg.
Köszönettel: Lacibácsi

Gyula65

Szívesen, máskor is!
Érdemes kiírni Excelbe.
Használd kedvedre.
Üdv!

Csuhás

Lacibácsi

Köszönöm szépen, ez az! [#integet2]

sufnituning

Szép felületet lehet csinálni görgőzéssel is, vagy még szebbet, és avval nincs szenvedés, késköszörülés, -beállítás
és nem visz a méretből, max 1-2 századot tömörít.

KoLa

Bundyland-nak!
A régóta igért képek,ma elkészültek újból.