Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

wsproBAGI

Szia,
Itt mEMCOegtalálod amim van:

svejk

Köszi, már műxik rajta minden, használja a gazdája.
Kutakodás után megtaláltam mindent a NET-en ami érdekelt.
Elég komoly "őrültjei" vannak ennek a kis EMCO-nak.

Balazs92

Köszönöm a segítséget

svejk

Azok a problémák is ki vannak ott tárgyalva amiket én már előtte kisilabizáltam.

Csuhás

Kiegészült a emu250 gépkönyv az itt emlegetett rajzokkal:

18
Kart EMU250 eszterga gépkönyv
http://data.hu/get/3661873/EMU250_gepkonyv.ZIP
https://data.hu/get/12661275/emu250rajz.zip

4e6csu2ed

Sziasztok!

Ferm FMD-500N esztergához keresek használati utasítást, magyarnak örülnék a legjobban. Megvan valakinek? Pdf-ben e-mail címre vagy ide egy link is jó lenne.
Köszi!     Tomi

TROMF22

Megnéztem, hogy az enyémben van-e magyarul. Igen.
Mindjárt küldöm.

4e6csu2ed

Szia!

Köszönöm, már meg is kaptam!! Hétvégén vettem a gépet, de nincs magyar leírás a könyvében. Átolvasom. Megért 200eFt-ot? Annyit adtam érte. Megkímélt gép, az előző tulaj vette újan.

Balazs92

wolfthomas75

Kedves kollégák!
Tudtok olyan szakít Dunakeszi vonzaskorzeteben aki egy szalagcsiszolo alumínium görgőibe csapagyakat esztergalna?

Köszönöm szépen
Üdv
WT

frob

Sziasztok

Egy 25mm es csapágygolyóba kellene furatot eszközölni..
hogy érdemes nekiesni, meg mivel?
Gondoltam hogy kilágyítom, felmelegítve majd hagyom visszahűlni saját ütemében, utána leszúrok egy kis részt és oda már a sík felületbe könnyebben lehet fúrni, de vajon kilágyul e az anyag?

Nem szükséges a keménysége, inkább a gömb forma ami érdekes, egy állítható tartó része lenne...

Előre is köszönöm!

R.

D.Laci

Én tömörkemenyfém szerszámmal csinálnám, de egyszerűbb lenne egy furatos golyót esztergálni...

svejk

Menet biztos nem kell bele?

Szabad levegőn való hűléstől nem hinném, hogy különösebben kilágyulna, de dugd homokba akkor valószínű jó lesz.

frob

hát ha lehet kapni minden bizonnyal :)
meg csinálnék is ha lenne gömb kanyarító az esztergához, de annak most nem fogok nekiállni, már mint készíteni egyet...

frob

de jól gondol, menet is kell bele, bár nem fontos, de jó lenne..
Szóval homokban lassabban hűl le gondolom, és emiatt forgácsolhatóbb lesz...
na akkor homok az van, kipróbálom, köszi!