Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Ja, EMCO MFI ...[#falbav]

svejk

Hmm.. béna vagyok. :(

Csak nem találom sehol ezt a Mikes Free Interface progit.
Csak döglött linkeket..

svejk

No, az MFI 1.6.4-et csak sikerült leszedni. [#vigyor3]

9pk59nuy

"Nincs valami teljes reset, hogy ne kelljen ki majd bekapcsolni a gépet?"

Van ilyen, de fejből nem tudom. Ha kimegyek a műhelybe, akkor kipróbálom és megmondom. Valahol a jegyzeteim között ott lesz.

Mi az amit az INP*DEL nem resetel?

svejk

Az előbb pl. elfelejtettem bedugni a soros portot és úgy indítottam el a betöltést.
Persze nem vett semmit és az A..LO..-ból nem tudtam kivenni.
Meg volt valami más hiba is a napokban amit csak újraindítással tudtam kihozni.

Felraktam a MFI progit, egész jópofa, helyből működik és úgy látom nem is pilótavizsgás.
(Win7 64 bit alatt viszont nem megy, valami Visual Basic-es dll-t hiányol)

svejk

Hopsz, mégy egy dolog van az MFI rovásán, nem látja az ATEN-es USB-RS232  átalakítómat . :(

9pk59nuy

Ez olyan példány amit PC-ről is lehet kergetni?

svejk

Szerintem nem.
Compact 5 MK4-es
A6U 105 001
Serial number: 6584.

svejk

Sőt, egyik átalakítómat sem. [#rinya]

Balazs92

Üdvözlet. Olyan kérdésem lenne, hogy emu 250 esztergáról mik a vélemények,tapasztalatok? Érdemes-e beruházni rá? Mennyit érhet? Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget.

4g68ngash

Szia!

Alkatrésze ritkaság számba menne, vagy jóval drágább. emu-200 e1n e2n E3n-hez 10x több mindent találsz. És kevesebbe is kerülnek.

Olyat vegyél aminek a főorsója nem 4 csavaros (van 3 csavaros kivitelben is, azok fiatalabbak szerintem). Az életben nem találsz hozzá síktárcsát eredetit :) Én eddig még nem láttam. Futóbáb ritkaság. Állóbáb akad. (évente 1-2-3 darabot látok hirdetésekben)  

Öregebb gép mint a e sorozat.

Dörzshajtásos a fokozat mentes váltója van kb 80e egy komplett ha éppen találsz. Ha van benne, meg kell nézni milyen állapotba van.

Ezek voltak a hátrányok.

Egyébként masszív gépecske. Szeretem használni, bár csak hobbira. Árban olcsóbb mint az e sorozat. Van hozzá 1:1-es rajzom (ha megtalálom), ha szeretnél belekukkantani.

Üdv.

Csuhás

Ha megtalálod a rajzokat és bescanneled, vagy olvashatóan végigfotózod akkor szívesen megosztanám, többen kerestek már 250-es doksit. Köszi!

4g68ngash

Szia!

Úgy emlékszek lehet itt is fent van már, mert volt (2 éve kb) egy telefon beszélgetés még egyik fórumtárssal, hogy akkor közkincs lesz ha be lesz scannelve. Mivel az eredeti az nála van. Én kifizettem a scanalést ő pedig elküldte nekem a pdf-ket. Ő nem tudom végül felrakta-e valahova vagy sem. Úgy voltam vele mégis csak nála vannak az eredeti példányok.

Ezek nem méretezett rajzok.

Üdv.

wsproBAGI

Szia,
Nekem van hozzá doksim, papír alapú. Az egészet szkennelni nem biztos, hogy akarom, inkább csak azt amelyik a legfontosabb, ha kell írd meg.
Az enyémmel csináltam egy kis átalakítást, hogy használható is legyen.

ANTAL GÁBOR

Én vagyok aki anno megszereztem Kőbányáról a gép (kék ) fénymásolatait . Jámbor Csaba megkeresett anno és ipari scannerrel bescenneltettem a rajzokat . (ő fizette ) . Már nem emlékszem hogy az állomány eljutott e Csuháshoz .
Az imént beszéltem vele és kértem pótolja ha én lennék a hunyó  . 6 db A/1 es rajz . PDF ként darabja átlag 15 mega .

A sors iróniája : ÉN árulom ( egy barátom segítségével) az EMU t  A bábjaim is megvannak , a sebváltó eredeti  alkatrészekkel lett anno felújítva . Nálam 30 éve van a gép de nem futott 300 órát sem mert a nagyokat ( TOS, EE630) nyüstölöm