Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Általában csak kisebb fordulaton és simító fogásnál használom, ezt a módszert, mikor elindulok befelé 320-ról, valami s355-be, és ha,szeretném hogy a kisebb átmérők is szépek legyenek.

KoLa

Szia Bundy!
Beüzemeltem már a Lenze-t.
Az itthoni E-400-on van szógálatba' pont úgy ahogy írtad, kézre esik a potméter, a tokmány forgató,pöcögtető nyomógombok dobozából áll ki, majd, a telóról tudok képet küldeni.
Ezek a lengőpotik meg lábpedálok nálam nem nyerők!Főleg nem az  E-400-on!

Van egy Török cnc élhajlító a cégnél, úgy oldották meg a vészkapcsolást hogy, az indító pedált, ha baj van, tovább kell beljebb nyomni, mert akkor, egy másik mikrokapcsoló jelet küld
a számítógépnek és rögtön felviszi a prizmát.
Kinek van ilyen reflexe, beépülve? hogy rálépek a pedálra és ha baj van mert alatta maradt a kezem, még jobban megnyomom a pedált!?
Van piros' gomb is, de a kezek foglaltak.
Viszont ha a pedálról leveszem a lában rögtön megáll minden!
Annyira primitíven volt megoldva mechanikailag ez a pedál hogy egy idő után, mikor már fárad a lába a páciensnek mindíg túlnyomta! és ettől aktiválódott a védelem.
Na én ezt a pedált kibeleztem hogy biztonságos legyen!
Na! én is jól elkanyarodtam az esztergálástól!

KoLa

A kép!
Majd csináltatok már rá egy esztergályossal egy spécibb, alu forgató gombot:)))

bundyland

Tudok jó esztergályost én is Őt szoktam megkérni! :-)
Jó lett, talán annyival lehetne fejleszteni hogy a lakatszekrényre teszed és nagyobb gombot esztergálsz a potira majd a keresztszánt egy bowden-el rákötöd a tekerő palástjára így ahogy tekered a keresztszánt az tekeri a pitit :-) Vagy lineáris potméterrel.

b8b2jkj49

Hello!
Egy ismerosom kerte a segitsegem, 84 eves es az internetet nem hasznalja.
Egy E3N esen dolgozik, a foorso hatso vege nagyon melegszik neki, valaki mar piszkalta neki a gepet, de inkabb massal probalkozna.
Keres olyan hozzaerto szakembert aki megcsinalna neki a gepet ugyanis meg mindig dolgozik es a gepet nem tudja leallitani.
Tehat ha jelentkezne valaki, vagy ajnlana hozzaertot, megkosszonnenk.
Udv: Guru

hostya

Kérem a lenti hsz.-t törölni. (törlésre jelölni)

Csuhás

Másképp: nem tudja a termelésből kivenni, és leállítani egy hosszú javítás idejére.

hostya

KoLa

Nem bonyolítom meg ennyire! mert nélküle is mindent megcsináltam.
A homlokfelületek tokmány közelben készülnek, pont kézre esik ezen a helyen.
Nem akarok lengő vezetéket a hosszánra szerelni( sok itt a forgács)
Volt egy kiépített rendszer az előtoláshoz, a vezetékek miatt, de amikor az útmérőket felszereltem, még örültem hogy éppen belefér minden az új zártszelvénybe, most ezeket már nem igazán bontanám vissza...egy potméter-ér.[#law]

KoLa

Szeretnék én 84 éves koromba csapágyat cserélni?Nem.
Mitha emlékeimben az élne hogy, az E3n nyomcsapágyai hátul vannak, ha laza nem melegszik, ha ráhúzunk akkor vagy morog vagy melegszik, olaj van benne?

bienymm5f

Üdv . Esetleg meg vannak még ezek a fogaskerekek ? Szerintem nálam is elment egy kerék de igazán csak kapisgálom hogy honnan rendeljek .

B.Zoltán

Innen is rendelhetsz.
fogaskerék
Esetleg itt választhatsz jobb vételt is.
keresés

Lehet nyomtatni is, már nyomtattam, de az műanyag nem fém.

B.Zoltán

Rendelés előtt az eladó is írja ellenőrizni kell a méreteket, hogy tényleg az a fogaskerék kell.

b8b2jkj49

Hello!
Tegnap keson este hivott, mert azt igertem neki, hogy megprobalok a forumon valami segitseget talalni. Ha valaki tudna segiteni azt felhivna, es elmondana pontosan mi a baj.

csakyt

Sziasztok
Nem tud valaki Bp. 03. kerületében, vagy ehhez közel egy esztergályost? Két perselyt szeretnék csináltatni, akis esztergám főorsójához.